Bulvės tapo svarbia žmonių mitybos dalimi. Šiais laikais sunku įsivaizduoti, kad nebūtų garnyro bulvių košės pavidalu. Ši daržovė buvo glaudžiai susijusi su traškučiais, keptu maistu ir garnyru. Tačiau meilė bulvėms siekia šimtmečius. Iš pradžių ši daržovė nebuvo valgoma. Faktas yra tas, kad nuo to galite apsinuodyti.
XVI amžiuje, kai europiečiai pirmą kartą sužinojo apie bulves, ši daržovė buvo laikoma dekoratyviniu augalu. Po to, kai žmonija išbandė bulvių lapus, daugelis jų atsisakė.
Tik po šimtmečių jie pradėjo tirti bulves ir dėti jas į daugelį patiekalų. Paruoškime, pavyzdžiui, bulvių užkandį.
Ingredientai bulvių užkandžiui:
bulvės – 2 vnt .;
druska – 2 žiupsneliai;
paprika – 1/2 šaukštelio;
juodieji pipirai;
kukurūzų krakmolas – 2 šaukštai;
kiaušinis – vnt.;
sūris – 1 valgomasis šaukštas;
itališkos žolelės;
džiūvėsėliai.
Bulvių užkandžių ruošimas:
Nuluptas bulves, iš anksto supjaustytas kubeliais, išvirkite, kol suminkštės. Bulves sutrinkite iki tyrės, sumaišykite su druska, paprika, juodaisiais pipirais, itališkomis žolelėmis ir krakmolu.

Smulkiai supjaustykite krapus pagal skonį ir suberkite į bulvių mišinį. Išminkykite bulvių bandelę ir padalinkite į 4 dalis.
Kiekvieną dalį susukite į dešrą ir šiek tiek išlyginkite šakute.

Padalinkite dešreles į kelias dalis.

Sūrį sutarkuokite į dubenį su džiūvėsėliais, sulaužykite ir atskirai išplakite kiaušinį.
Kiekvieną bulvės gabalėlį panardinkite į kiaušinių mišinį, tada į džiūvėsėlius ir sūrį. Keptuveje augaliniame aliejuje apkepkite panardintas bulvių gabalėlius iki auksinės rudos spalvos.

Rezultatas – paprasti bulvių košės gabalėliai tešloje.

Tai ekonomiškiausias bulvių užkandis.
