Daugelis žmonių žino apie vamzdelius su virintu kondensuotu pienu. Šis desertas buvo populiarus Sovietų Sąjungoje. Šie vamzdeliai buvo ruošiami parkuose, valgyklose ir kurortuose. Tačiau mažai kas žino, kad šios tūbelės būna ne tik su kondensuotu pienu.
Pasirodo, į vaflinį vamzdelį galima dėti daug įvairių įdarų. Nebūtina, kad šiaudų įdaras būtų saldus. Galite gaminti vamzdelius su mėsa, vaniliniu kremu ir kitais įdarais.
Mes jums pasakysime, kaip gaminti sūrio suktinukus, o ne cukrinius.
Tešlos ingredientai sūrio suktinukams:
kiaušinis – 2 vnt .;
druska – šaukštelis;
džiovintas česnakas – 1/2 šaukštelio;
paprika – 1/2 šaukštelio;
miltai – 150 g;
bulvės – 2 vnt .;
žalieji svogūnai – krūva;
Pienas 350 ml.
Užpildo ingredientai:
virti kiaušiniai – 4 vnt .;
kepti svogūnai – vnt.;
sūris – 100 g;
druska – žiupsnelis.
Sūrio suktinukų paruošimas:
Norėdami paruošti tešlą, į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, džiovintų česnakų ir paprikos, išplakite. Palaipsniui supilkite pieną į kiaušinių masę ir toliau maišykite.
Miltus persijokite į kiaušinių masę ir užminkykite tešlą. Nuskustas bulves sutarkuokite smulkia tarka, išspauskite skysčio perteklių ir suberkite į tešlą.
Smulkiai supjaustykite žalius svogūnus ir suberkite į tešlą. Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi ir įkaitinkite. Ant keptuvės dugno dėkite ploną tešlos sluoksnį ir uždengę kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Turėtumėte gauti 5-6 sluoksnius.
Norėdami paruošti įdarą, svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje iki auksinės rudos spalvos. Sūrį sumalkite, sudėkite į indą su nuluptu virtu kiaušiniu kartu su keptais svogūnais.
Trintuvu sutrinkite virtus kiaušinius su likusiais įdaro ingredientais, išmaišykite ir pasūdykite. Ant kiekvieno sluoksnio dėkite įdarą ir susukite į vamzdelį.
Kiekvieną tūbelę galite perpjauti per pusę, taip bus daugiau užkandžių. Šie sūrio suktinukai gali pakeisti įprastą užkandį ant šventinio stalo.