Apie kepimą žmonės žinojo gana seniai, nuo senų senovės. Duona yra vienas iš labiausiai parduodamų maisto produktų pasaulyje. Tuo pačiu metu gana sunku suprasti, kas buvo kepimo išradimo pradininkas.
Faktas yra tas, kad pyragai buvo kepami tiek Romoje, tiek Graikijoje ir Egipte. Seniausi kepimo receptai buvo rasti tarp egiptiečių. Tikriausiai jie labiau nei kitos tautos užsiėmė pyragų kepimu.
Šiais laikais neįmanoma įsivaizduoti šiuolaikinio pasaulio be kepimo. Pyragų ir bandelių galima rasti bet kurioje parduotuvėje.
Tačiau jūsų pačių kepti gaminiai vis tiek yra daug skanesni nei parduotuvėje pirkti. Sviestinius suktinukus su bulvėmis paruošime namuose.
Ingredientai bulvių suktinukams:
vanduo – 65 g;
sausos mielės – 4 g;
cukrus – 20 g;
druska – 4 g;
pienas – 70 ml;
miltai – 200 g;
sviestas – 30 g.
Užpildo ingredientai:
bulvės – 2 vnt .;
majonezas – str. l.;
sviestas – a.š. l.;
cukrus – a.š. l.;
druska – žiupsnelis;
sūris;
kumpis.
Bulvių suktinukų paruošimas:
Mieles supilkite į dubenį su šiltu vandeniu, išmaišykite ir įberkite druskos bei granuliuoto cukraus.
Dar kartą sumaišykite ingredientus ir įpilkite pieno.
Miltus persijokite į mielių mišinį ir užminkykite tešlą. Į tešlą įpilkite sviesto ir minkykite tešlą. Bandelę uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltai pusvalandžiui.
Tada dar kartą minkykite tešlą rankomis, uždenkite maistine plėvele ir palikite, bet valandai. Šiuo metu pasigaminame įdarą – nulupkite bulves.
Bulves išvirkite, kol suminkštės, sumaišykite su minkštu sviestu ir paverskite tyrele. Į bulvių mišinį įpilkite majonezo, įberkite cukraus ir druskos, pagal skonį maltų juodųjų pipirų.
Sumaišykite ingredientus įdarui.
Pabarstykite stalą miltais ir išklokite tešlą. Suformuojame rutulį, kurį vėliau kočėlu iškočiojame į ploną stačiakampį sluoksnį. Ant sluoksnio dėkite bulvių įdarą ir lygiu sluoksniu paskleiskite.
Vienoje bulvių sluoksnio pusėje dedame plonus sūrio griežinėlius šiek tiek persidengiančius. Iš priešingos pusės ir į tešlos sluoksnio vidurį išdėliojame kumpio plokštes taip pat persidengiančias.
Tešlą susukti į vyniotinį su įdaru viduje ir užspausti kraštą. Supjaustykite ritinį mažais 3-4 cm storio gabalėliais.
Ant kepimo skardos, išklotos pergamentu, sudėkite nedidelius suktinukus.
Lengvai paspauskite suktinukus, kad jie taptų šiek tiek plokšti. Uždenkite suktinukus maistine plėvele ir palikite šiltai 30-40 minučių.
Kiekvieną ritinį sutepkite išplaktu tryniu, paviršių galite padengti majonezo tinkleliu.
Kepkite suktinukus 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių orkaitėje.
Rezultatas – bandelės, primenančios „Cinabon“. Soti bandelė iškepus bus puri ir kvapni.