Imu 3 bulves, 1 kiaušinį ir miltus. Europietiškų bulvinių blynų su gardžiu įdaru receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Jau pavargote nuo įprastų bulvinių blynų? Norite sukurti ką nors naujo iš įprastų ingredientų? Šis receptas padės pagaminti nuostabius pusryčius ar užkandžius iš paprastų ingredientų. Viskas, ko reikia, jau yra šaldytuve.

Europietiški bulviniai blynai turi kažką bendro su baltarusiškais, tik šiek tiek skiriasi gaminimo algoritmas.

Ingredientai bulvių pyragams:

bulvės – 3 vnt .;
sviestas – 20 g;
vištienos kiaušinis – vnt.;
druska – šaukštelis;
krapai – krūva;
miltai – 200 g;
kepimo milteliai – 7 g;
žalieji svogūnai – krūva;
mocarela – 100 g.
Bulvių pyragų ruošimas:

Bulves reikia išvirti ir nulupti. Toliau bulves supjaustykite mažais kubeliais, įdėkite sviesto ir sutrinkite į tyrę.

Į bulvių mišinį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Smulkiai supjaustykite krapus ir pabarstykite ant tyrės. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir supilkite į bulvių mišinį. Iš šių ingredientų formuojame tešlą. Tešlą padėkite į šiltą vietą 15 minučių.

Kol kas žalius svogūnus supjaustykite mažais gabalėliais. Mocarelą sutrinkite ant rupios trintuvės. Sumaišykite abu produktus.

Ant bulvių tešlos gumulėlio pabarstykite žiupsnelį miltų. Bandelę padalinkite į 4 lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite į didelį 2 mm storio sluoksnį.

Mes mintyse padaliname sluoksnį į 4 dalis. Ant kiekvieno gabalėlio dėkite po šaukštą įdaro.

Uždenkite turinį antruoju sluoksniu, brėžkite linijas skersai, neliesdami įdaro.

Tortilijų kraštus reikia užsandarinti šakute arba pirštais.

Pyragą peiliu padaliname į 4 dalis, turėtų gautis trikampiai pyragėliai.

Į keptuvę supilkite sluoksnį augalinių riebalų ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Pyragėlius sudėkite į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. 

Taip gausite skanius bulvių pyragus su sūrio įdaru.

Be mocarelos, galite naudoti bet kokį kitą sūrį.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.