Bulvės yra vienas iš populiariausių ir prieinamiausių maisto produktų, turinčių daugybę naudingų savybių. Pavyzdžiui, tai yra maistinių medžiagų šaltinis. Bulvėse yra vitaminų (C, B1, B2, B6), mineralinių medžiagų (kalio, magnio, fosforo) ir skaidulų. Šios medžiagos būtinos sveikatai ir normaliai organizmo veiklai palaikyti.
Daržovės padeda stiprinti imuninę sistemą. Bulvėse esantis vitaminas C padeda stiprinti imuninę sistemą ir apsaugoti organizmą nuo infekcijų.
Paruoškime aromatingus minkštus bulvių kepinius.
Ingredientai:
kiaušiniai – 2 vnt .;
kefyras – 200 ml;
pienas – 100 ml;
augalinis aliejus – 50 ml;
mielės – 1 šaukštelis;
cukrus – 1 valgomasis šaukštas. l.;
druska – ½ šaukštelio;
miltai – 500 g.
Užpildo ingredientai:
bulvės – 3 vnt .;
sūris – 100 g;
žalieji svogūnai – 50 g;
sviestas – 50 g;
druska – ⅓ šaukštelis.
Bulvių pyragų ruošimas:
Iš kiaušinių išimkite vieną trynį, sumaišykite juos su kefyru ir pienu. Į mišinį supilkite mieles, supilkite augalinį aliejų ir išplakite.
Į mišinį supilti cukrų ir druską, persijoti miltus, užminkyti elastingą minkštą tešlą. Toliau minkykite tešlą ant stalo rankomis iki vientisos masės.
Palikite tešlą inde po rankšluosčiu valandai. Šiuo metu nuluptas bulves padalinkite per pusę ir virkite, kol suminkštės.
Smulkiai supjaustykite žalius svogūnus.
Sūrį sutarkuokite stambia tarka, sumaišykite su virtomis bulvėmis ir svogūnais. Į įdarą įpilkite sviesto, pasūdykite ir išmaišykite.
Išmuškite tešlą ir padalinkite į 6 lygias dalis. Kiekvieną bandelę iškočiokite į plokščią 20-25 cm skersmens paplotėlį į vieną sluoksnį.
Kiekvieną sluoksnį pirmiausia pabarstykite miltais.
Pyragaičius iškočiokite iki 40 cm skersmens, kiekvieną atskirai sulankstykite. Lygiai taip pat dirbame su likusiais 3 tešlos rutuliais.
Kiekvieną sluoksnį patepkite sviestu per visą paviršių, dėkite pyragėlius vieną ant kito. Du sujungtus sluoksnius uždenkite įdaru.
Trečią sluoksnį uždėkite ant įdaro ir uždarykite bulves.
Sluoksnį padaliname į dvi dalis, o po to kiekvieną dalį į dar 5 dalis. Perteklinius kraštus galima nupjauti.
Kiekvieną įdaro sluoksnį susukite į vyniotinį ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Taip pat gaminame su likusiu įdaru ir trimis plonais sluoksniais.
Kiekvieną pyragą patepame tryniu, viršuje peiliu padarome nedidelius skersinius įpjovimus.
Pyragėlius kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.
Rezultatas – minkšti bulvių kepiniai. Šie pyragai atrodo neįprastai, jie yra sultingi ir kvapnūs.