Blynai tapo svarbia bet kurio NVS gyventojo pusryčių dalimi. Be to, blynai jau seniai prasiskverbė į kitų tautų kultūras. Net ir azijiečiai, kurie ne itin mėgsta įprastus kepinius ir miltus, tapo blynų gerbėjais. Tačiau japonai ir kinai kepa tik tobulus blynus. Tai yra, jie yra tokie glotnūs ir vienodai apkepę iš visų pusių, kad šie blynai atrodo labiau kaip blynai. Be to, azijietiški blynai ruošiami su ryžių miltais ir yra labai ploni.
NVS šalyse pagal taisykles blynai turi būti purūs. Norėdami tai padaryti, po kildinimo tešla vėl nemaišoma, o visi produktai paimami šilti.
Mes jums pasakysime, kaip pasigaminti skanių europietiškų obuolių kotletų.
Ingredientai obuolių pyragams:
Kiaušinis – vnt.;
Druska – 1/2 šaukštelio;
Cukrus – 3 šaukštai;
Kefyras – 200 ml;
Miltai – 350 g;
Soda – šaukštelis;
Actas 9% – šaukštelis;
Obuolys – 2 vnt.
Obuolių kotletų gamyba:
Į dubenį su kiaušiniu supilkite druską ir cukrų ir plakite, kol ištirps smėlio grūdeliai. Į mišinį supilkite kefyrą ir išmaišykite.
Miltus persijokite į kefyrą ir užminkykite tešlą. Pirmiausia ant miltų kauburėlio supilkite soda ir užpilkite actu. Tešlą rankomis minkykite į vientisą ir nelipnią tešlą, palikite po celofanu 10 minučių.
Obuolius išvalome nuo žievelės ir sėklų ankščių. Obuolius supjaustykite mažais gabalėliais.
Tešlą iškočiokite į maždaug 5 mm storio sluoksnį. Ant sluoksnio paviršiaus išdėliokite obuolių skilteles ir apvyniokite sluoksnį su įdaru viduje.
Kraštelius sugnybiame ir vyniotinį supjaustome nedideliais gabaliukais.
Lengvai paspauskite kiekvieną gabalėlį horizontalioje padėtyje. Blynelius kepkite ant silpnos ugnies augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
Dėl to turime neįprastus obuolių blynus.
Šie blynai, skirtingai nei įprasti, iškepę nepraranda purumo ir formos.