Imu 1 stikline kefyro ir 1 kiausiniu. Pusryčiai per 15 minučių: puikūs pyragaičiai su sultingu įdaru plonoje tešloje

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Žmonija žino gana daug informacijos apie pyragų gaminimą. Nuodugniai išstudijavome tešlos rūšis, įdarus ir kitas kepimo gudrybes. Tačiau, turint žinių kulinarijos srityje, ne visada ir ne visi gamina sodrius ir skanius pyragus. Kokia nesėkmingo kepimo priežastis?

Tikriausiai į pyragų ruošimą reikia žiūrėti su ypatinga nuotaika. Jie nemėgsta pyragų, kai jie ruošiami prastos nuotaikos ir „neatsargiai“.

Pabandykime patys pasigaminti pyragėlių su kiaušiniais, sūriu ir žaliais svogūnais namuose.

Kiaušinių ir svogūnų pyrago tešlos ingredientai:

Kefyras – 200 ml;
Kiaušinis – vnt.;
Soda – 0,5 šaukštelio;
Druska – šaukštelis;
Cukrus – 2 šaukštai. l.;
Miltai – 350 g.
Užpildo ingredientai:

virtas kiaušinis – 4 vnt.;
Žalieji svogūnai – krūva;
Sūris – 100 g;
Malti juodieji pipirai – žiupsnelis;
Augalinis aliejus – 2 šaukštai. l.
Pyragų su kiaušiniais ir svogūnais gaminimas:

Dubenyje su kefyru sumaišykite sodą ir palaukite, kol ingredientai sureaguos vienas su kitu. Į kefyrą įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir cukraus, išmaišykite.

Miltus persijokite į kefyrą, rankomis minkykite elastingą ir nelipnią tešlą. Palikite tešlą uždengtą 20 minučių šiltoje vietoje.

Šiuo metu sūrį ir virtus kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais, o žaliuosius svogūnus susmulkinkite. Susmulkintus ingredientus sudėkite į vieną indą, pagal skonį pabarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.

Į įdarą supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite. Padalinkite tešlą į 8 vienodus kolobokus ir sutepkite augaliniu aliejumi.

Iš kolobokų rankomis formuojame storus plokščius pyragus, į kuriuos perkeliame įdarą. Pyragų kraštus surenkame į maišelį su įdaru viduje, pyragėlius šiek tiek paplokščiame.

Keptuvėje įkaitinkite 100 ml augalinio aliejaus. Pyragėlius sudėkite į karštą aliejų ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Taip pat skaitykite:  Du įprasti sovietinės vaikystės patiekalai, kurių dabar negalite paragauti 

Rekomenduojame kepti pyragėlius periodiškai aptepti aliejumi.

Rezultatas – puikūs pyragaičiai su sultingu įdaru ir plona tešla.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.