Imu 1 obuoli ir pakuote varškės. Visas kalnas skanumo per 25 minutes: švelnūs ir erdvūs naminiai sausainiai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Slapukai pirmą kartą pasirodė Persijoje VII amžiuje mūsų eros. Tada sausainiai buvo gaminami iš nedidelio kiekio ingredientų. Tuo pačiu metu sausainiai pasirodė skanūs ir neįprasti. Ši kulinarinė naujovė netrukus pradėta plačiai tiekti Europos šalims. Imbieriniai meduoliai yra sausainių porūšis. Jie atsirado dėl pirmųjų į Rusiją importuotų kepenų.

Dabar slapukai labai pasikeitė. Persiškų klasikinių sausainių neliko nė pėdsako. Daugelis gamintojų gamina savo unikalius receptus, deda grietinėlę, glajų ir kitus įdarus.

Tuo pačiu metu naminiai sausainiai išlieka aktualūs. Mes jums pasakysime, kaip gaminti obuolių sausainius namuose.

Obuolių sausainių ingredientai:

Varškės sūris – 250 g;
Apple – vnt.;
Kiaušinis – vnt.;
Augalinis aliejus – 50 ml;
Cukrus – 80 g;
Druska – žiupsnelis;
Miltai – 220 g;
Kepimo milteliai – šaukštelis.
Obuolių sausainių gaminimas:

Į dubenį su varške įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir cukraus, gerai išmaišykite. Į varškės masę supilkite augalinį aliejų, suberkite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite minkštą ir elastingą tešlą.

Obuolius nulupkite, išskobkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Į tešlą suberkite obuolių kubelius ir išmaišykite.

Tešlą padalinkite į 16 dalių ir suformuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus.

Sausainius dėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Sausainius galite apvolioti cukraus ir cinamono mišinyje.

Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.

Pasirodo, paprastas varškės sausainis su obuoliais.

Tai geras būdas pakeisti parduotuvėje pirktus sausainius naminiais.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.