Šviežiai iškeptų gaminių aromatas visada buvo laikomas vienu jaukiausių ir patraukliausių žmonėms.
Duona šimtmečius išliko pagrindinis maistas, būtinas gyvenimui. Atsisakyti kepimo dažnai atrodo neįmanoma, nes tai tapo vienu pagrindinių mūsų mitybos įpročių.
Šiais laikais ne taip paprasta rasti kokybiškų kepinių. Parduotuvėse siūlomi produktai, kurių kokybė ir sudėtis kelia klausimų.
Įprastą cukrų ir vanilinį cukrų ištirpinkite kambario temperatūros piene, suberkite mieles, kiaušinį ir žiupsnelį druskos. Palaipsniui suberkite miltus, minkydami elastingą ir šiek tiek lipnią tešlą.
Į tešlą sudėkite sviesto gabalėlius, atsargiai minkydami, kol gausis vienalytis rutuliukas. Paliekame šiltoje vietoje po plėvele pusvalandžiui.
Po to minkykite tešlą ir padalinkite į lygias dalis. Kiekvieną dalį padaliname į mažas dalis. Tada apdengiame plėvele, po vieną išimame ir susukame į maždaug centimetro storio plokščius paplotėlius.
Kiekvieno paplotėlio centre padarome tris išilginius pjūvius. Papločius paliekame kilti po plėvele dar ketvirtį valandos.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite bandeles iš abiejų pusių, kol jos taps patrauklios auksinės spalvos.
Šios naminės bandelės dera ir prie pagrindinių patiekalų, ir prie arbatos.
Kad būtų saldumo, gatavas bandeles galite pabarstyti cukraus pudra.