Imu 1 kiaušinį ir 1 stiklinę kefyro. Jau negalvoju, ką gaminti pusryčiams

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Nedidelis kepinys iš mielių, neraugintos ar sluoksniuotos tešlos – tai daugeliui pažįstami pyragėliai. Tradiciškai pyragai yra kepami arba gruzdinami. Galima naudoti bet kokį kepimui skirtą įdarą, kuris suteikia patiekalui įvairovės.

Šiuolaikinių pyragų paruošimas užima labai mažai laiko. Mes jums pasakysime, kaip greitai ir paprastai pasigaminti pyragus.

Ingredientai tinginiams pyragams:

Kefyras – 250 ml;
Kiaušinis – 1 vnt;
Cukrus – 3 šaukštai. l.;
Augalinis aliejus – 3 šaukštai. l.;
Obuolys – 1 vnt;
Miltai – 400 g;
Kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
Ingredientai purškimui:

Cukrus – 3 šaukštai. l.;
Cinamonas – pagal skonį.
Tinginių pyragų gaminimas:

Į vieną dubenį sudėkite kefyrą, kiaušinį, cukrų, augalinį aliejų ir žiupsnelį druskos. Kruopščiai sumaišykite ingredientus šluotele ir plakite iki vientisos masės.

Obuolius nulupkite ir pašalinkite šerdį, supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais ir sudėkite į bendrą masę.

Galiausiai į dubenį suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Minkykite tešlą rankomis, kol gabalėliai ištirps.

Patepkite rankas augaliniu aliejumi ir iš vidutinio dydžio tešlos gabalėlių pradėkite formuoti ovalo formos pyragėlius.

Pyragėlius dėkite į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi. Kepkite tešlą ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Sumaišykite cukrų ir cinamoną ant plokščio indo. Iškepus kiekvieną pyragą apvoliojame pabarstytame cukrumi.

Šį patiekalą galite patiekti iš karto po paruošimo. Šie tešlos gaminiai puikiai tiks kaip desertas ar užkandis.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Kiekvienas turi išbandyti šį patiekalą. Skanesnis už plovą
Patiko? Pasidalink! Ačiū.