Sodrios ir minkštos, švelnios spurgos su ryškiu obuolių aromatu taps jūsų mėgstamiausiais pusryčiais. Viskas paruošiama paprastai ir greitai, gausi daug.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
kiaušinis, 1 vnt;
žiupsnelis druskos;
grietinės arba natūralaus jogurto, 125 g;
soda, 0,5 šaukštelio;
vanilinas pagal skonį;
cukraus, 2 v.š.;
obuolys, 1 vnt.;
augalinis aliejus, 2 šaukštai;
miltai, 300 g;
cukraus pudra.
Virimo procesas
Kiaušinį sumaišykite su druska, cukrumi, vanile pagal skonį, soda ir išmaišykite šluotele.
Įpilkite jogurto ir išmaišykite.
Įpilkite augalinio aliejaus ir išmaišykite.
Dalimis suberkite sėklytus miltus ir minkykite minkštą tešlą.
Uždenkite tešlą ir palikite 10 minučių.
Obuolius nulupkite ir sutarkuokite vidutine tarka.
Į tešlą įmaišykite obuolių mišinį. Jei norite, į tešlą taip pat galite įdėti razinų ir kitų džiovintų vaisių.
Tešlą perkelkite į maišelį, nupjaukite kampą arba naudokite konditerinį maišelį.
Įkaitinkite didelį kiekį augalinio aliejaus ir iš maišelio išspauskite tešlą, žirklėmis nupjaukite dalis.
Maišydami kepkite iki auksinės spalvos.
Padėkite ant popierinių servetėlių, tada dėkite į lėkštę ir pabarstykite milteliais.
Spurgos gaunasi orios, elastingos, obuolių aromato. Galite užpilti šokoladu.