Tokios sultingos, švelnios ir minkštos vištienos kulšelės kefyre ar natūraliame jogurte paruošiamos greitai ir lengvai. Gaminu šį patiekalą iš bet kurios vištienos dalies, viskas gaunasi labai skanu, dedu net ant šventinio stalo.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
vištienos kulšelės, 1 kg;
kefyras arba jogurtas, 100 ml;
paprika ir druska, kalendra po 1 arbatinį šaukštelį;
česnako, 2 gvazdikėlių;
juodieji pipirai, 0,5 šaukštelio;
kiaušinis, 1 vnt;
druskos, 1 valgomasis šaukštas;
pienas, 100 ml;
miltų, 2 v.š.
Virimo procesas
Mėsą nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais, nupjauname viršutinę kaulo dalį.
Sumaišykite kefyrą arba paimkite natūralų jogurtą ir suberkite druską, papriką, juoduosius pipirus, kalendras, spaustą česnaką. Marinatą gerai išmaišykite.
Mėsą panardinkite į marinatą, gerai išminkykite rankomis, uždenkite indą plėvele ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Kiaušinį pasūdyti ir išplakti šluotele, supilti pieną, išmaišyti, suberti miltus ir išminkyti.
Blauzdeles pamirkykite miltuose, tada pamerkite į tešlą, vėl į miltus ir įdėkite į didelį kiekį įkaitinto augalinio aliejaus.
Kepkite 15 minučių ant silpnos ugnies.
Dėkite ant popierinių rankšluosčių, tada dėkite į lėkštę ir patiekite su įvairiais padažais.

