Įdarytos cukinijos skanesnės nei mėsos. Skanūs cukinijų pyragaičiai su padažu

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Cukinijų pyragai daugeliui yra labai prieštaringas patiekalas. Faktas yra tai, kad ne visi mėgsta cukinijas ir iš šios daržovės pagamintus papločius gali būti keisto skonio. Tačiau teisingai paruošę cukinijų paplotėlius, galite gauti skanų patiekalą.

Pavyzdžiui, Turkijoje cukinijų pyragaičiai vadinami „gozleme“ ir kepami specialioje saj keptuvėje. Papločiai išeina ploni ir traškūs, o įdaras gali būti įvairus – sūris, malta mėsa, špinatai ir kt.

O Graikijoje cukinijos dažnai naudojamos pyragams ir pyragams gaminti. Vienas iš populiariausių receptų – pyragas su cukinijomis, feta ir alyvuogėmis.

Gaminkime patys skanius cukinijų pyragėlius su padažu
Ingredientai:

Cukinijos – 2 vnt.;
Kiaušinis – 2 vnt.;
Grietinė – 4 šaukštai;
Miltai – 5 šaukštai;
Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
Druska – 1 šaukštelis;
Svogūnai – 1 vnt.
Ingredientai padažui:

Varškės sūris – 150 g;
Grietinė – 1 valgomasis šaukštas;
Česnakai – 1 skiltelė;
Krapai – šakelė.
Moliūgų pyragų paruošimas:

Cukiniją sutarkuokite stambia tarka ir išspauskite skysčio perteklių. Smulkiai supjaustykite svogūną ir suberkite į cukinijas.

Į moliūgų mišinį įmuškite kiaušinius, įpilkite grietinės, druskos ir išmaišykite. Į cukinijų mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite tešlą.

Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir ant jos sudėkite nedidelius tešlos rutuliukus. Kepkite pyragus 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.

Padažui varškės sūrį sumaišykite su grietine. Susmulkinkite krapus ir suberkite į mišinį kartu su česnaku, perspaustu per spaudą.

Kiekvieną paplotį patepkite padažu ir susukite į vamzdelius.

Taip pat į įdarą galite įdėti pjaustytų pomidorų.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.