Įdaryti malta mėsa įdaryti kopūstai ir ryžiais įdaryti kopūstai, suvynioti į kopūsto lapą. Puikus receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Įdaryti kopūstai yra tradicinis patiekalas, plačiai paplitęs daugelio pasaulio tautų virtuvėse. Įdarytus kopūstus paprastai sudaro malta mėsa, suvyniota į kopūstų lapus, ir prie jų dažnai patiekiamas padažas, pavyzdžiui, pomidorų arba grietinės.

Slavų virtuvėje įdaryti

kopūstai

, kaip žinome šiandien, išpopuliarėjo XIX amžiuje

.

Jie dažnai buvo ruošiami šeimos vakarienėms ir šventėms, o šiandien yra namų jaukumo simbolis.

Įvairiuose buvusios Sovietų Sąjungos regionuose galima rasti daugybę šio patiekalo variantų: nuo klasikinių su ryžiais ir mėsa iki vegetariškų versijų, kai malta mėsa pakeičiama daržovėmis arba grybais.

Ingredients:

  • Sudedamosios dalys: kopūstai – 1 vnt;
  • Įdaras – 700 g;
  • ryžiai – 100 g;
  • Vanduo – 150 ml;
  • Svogūnas – 1 vnt;
  • Morkos – 1 vnt;
  • Druska – šaukštelis;
  • Kopūstų sultinys – 500 ml;
  • grietinė – 2 šaukštai;
  • Pomidorų padažas – 3 valgomieji šaukštai;
  • lauro lapas – 1 vnt.

Įdarytų kopūstų paruošimas:

Iš kopūstų pašaliname šerdį ir padalijame į lapus, kuriuos sudedame į puodą su vandeniu. Lapus verdame apie 5-10 minučių, kol suminkštės

. Pusiau išvirtus ryžius sumaišome su malta mėsa. Išvirusius lapus sudedame į koštuvą, kad nusivarvėtų skysčio perteklius

. Smulkiai

supjaustome

svogūną, sutarkuojame morką

.

Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus, tada sudėkite morkas ir kepkite dar 3-4 min.

Į maltą mėsą sudėkite

apkepą

, įberkite druskos, supilkite vandenį ir gerai išmaišykite

.

Nuo lapų nuimkite plombą, į kiekvieną lapą įdėkite maltos mėsos, į vidų suvyniokite faršą.

Taip pat skaitykite:  Jau daug metų gaminu čeburekus, bet neseniai sužinojau skanų receptą. Rezultatas – aukso rudos spalvos plutelė ir sultingas įdaras.

Kiekvieną dovbetsą apkepkite svieste

.

Į puodą sudėkite likusius kopūstus, tada įdarytus kopūstus

. Atskirame dubenyje sumaišykite kopūstų sultinį su pomidorų pasta, grietine ir ½ šaukštelio druskos. Padažą supilkite į puodą su įdarytais kopūstais ir patiekalą virkite 45-60 min. ant silpnos ugnies po dangčiu

. Likus 10 min. iki įdarytų kopūstų virimo pabaigos, į kopūstus įdėkite lauro lapą.

Голубцы из фарша с рисом, завернутые в капустный лист. Идеальный рецепт

Pageidautina tokius įdarytus kopūstus patiekti su grietine. Tai skanus, aromatingas patiekalas, puikiai tinkantis vakarienei.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *