Receptas gana paprastas, ingredientų rinkinys minimalus, bet rezultatas išties prabangus: graži, apetitą kelianti ir aromatinga mėsa kepta su sūriu ir pomidorais. Pabandykite pasigaminti šį užkandį savo šventiniam stalui ir jūsų svečiai bus patenkinti.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
kiauliena, 2 kg;
sūris, 150 g;
pomidorai, 4 vnt;
prancūziškų garstyčių ir sojų padažo po 3 v.š.;
augalinis aliejus, 3 šaukštai;
pipirai, prieskoniai, prieskoniai pagal skonį, druska.
Virimo procesas
Rinkitės kiaulieną su minkštimu, bet galite gaminti ir su vištienos filė.
Sumaišykite sojų padažą ir prancūziškas garstyčias, įberkite druskos ir prieskonių, įvairių prieskonių, aromatinių žolelių.
Išilgai kiaulienos gabalo padarome gilius pjūvius, kad gautume akordeoną.
Truputį pasūdykite tarp įpjovų ir pipirų.
Padažą aptepame ir gerai patepame tarp įpjovų ir visos aplink esančios mėsos, įtriname marinatu ir paliekame marinuotis porai valandų, uždengę mėsą. Geriau, žinoma, marinuoti per naktį.
Česnaką supjaustykite griežinėliais.
Pomidorus supjaustome griežinėliais, sūrį – griežinėliais.
Į gabalėlius sudėkite pomidorus, sūrį, česnaką ir suvyniokite mėsą į foliją. Dantų krapštuku darome punkcijas.
Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 1,5 valandos, tada išskleiskite foliją ir kepkite kiaulieną 20 minučių.
Šį užkandį patiekiu tiek karštą, tiek šaltą, jis tiesiog tobulas abiem versijomis – sultingas, švelnus, mirkytas pomidoruose ir savo sultyse.