Į tešlą subėriau svogūnus ir užpyliau verdančiu vandeniu: skanesnių blynų nesu ragavęs

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Plonus ir gležnus blynus galite patiekti su įvairiais įdarais, netgi patiekti tokius. Ant choux tešlos jie pasirodo tiesiog prabangūs.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

kiaušiniai, 4 vnt;
žiupsnelis druskos;
cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
pienas, 700 ml;
augalinis aliejus, 70 g;
verdantis vanduo, 300 ml;
miltai, 300 g;
svogūnas, 3 vnt.
Virimo procesas

Blynams galite pasigaminti padažą su grietine ir sojų padažu arba grietine ir smulkintais krapais bei česnaku.

Kiaušinius su žiupsneliu druskos sumaišykite plaktuvu ir supilkite pieną.

Miltus persijokite ir supilkite į pieną, minkykite iki vientisos masės.

Svogūną sutrinkite trintuvu ir supilkite porą šaukštų pieno. Sumaišykite mišinį iki vientisos masės.

Į tešlą įmaišykite svogūną, gerai išmaišykite ir užpilkite verdančiu vandeniu. Intensyviai minkykite tešlą ir įpilkite augalinio aliejaus.

Palikite tešlą 15 minučių ir pradėkite kepti blynus.

Patiekite šiuos blynelius su bet kokiu įdaru, net tik pakepintais svogūnais, morkomis ir grybais, krapais, pasirodo labai skanu ir skanu. Apšlakstykite grietine arba paruoškite padažus. Jei rinksitės įdarus, nepamirškite keptos maltos mėsos, tiesiog grybų, vištienos ar kiaulienos kepenėlių su daržovėmis. Jei į blyną įvyniosite kumpį ir sūrį, o blynus pakepinkite svieste, gausite nuostabų užkandį su lydytu sūriu.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.