Į tešlą įpilkite vieną šaukštą acto. Tai maža smulkmena, bet dabar mūsų tešla visada kyla puri kaip debesis.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kepimas namuose dažnai sukelia problemų daugeliui šeimininkių, nes tešla dažnai nubyra minkant. Tačiau ši dažna problema iš tikrųjų išsprendžiama labai paprastai – įpilkite įprasto acto. Tai neturės įtakos skoniui, bet padarys tešlą purią, tarsi debesėlį.

Ingredientai:

  • 400 ml šilto pieno.
  • 4 šaukštai cukraus.
  • 10 g sausų mielių.
  • 2 kiaušiniai.
  • 50 g lydyto sviesto.
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos.
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių.
  • 1 valgomasis šaukštas 9% acto.
  • 700 g kvietinių miltų.

Paruošimas:

Dideliame dubenyje sumaišykite šiltą pieną, cukrų ir sausas mieles. Išmaišykite ir palikite 5-10 minučių, kad mielės suaktyvėtų. Sudėkite kiaušinius, ištirpintą sviestą, druską, kepimo miltelius ir actą. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus, kol susidarys vienalytė masė.

Į dubenį pamažu suberkite 500 g išsijotų kvietinių miltų ir maišykite, kol pasidarys minkšta tešla. Tešlą perkelkite ant švaraus darbinio paviršiaus ir pradėkite minkyti rankomis. Palaipsniui suberkite dar 200g miltų ir toliau minkykite, kol tešla taps minkšta, elastinga ir nelips prie rankų.

Tešlą dėkite į riebalais išteptą skardą ir uždenkite švariu rankšluosčiu arba maistine plėvele. Palikite tešlą 50-60 minučių šiltoje vietoje, kol ji iškils ir išsiplės, taps puri kaip debesėlis. Pakilusią tešlą padalinkite į dvi dalis. Kiekvieną dalį padalinkite į 6 lygias dalis.

Iš kiekvieno tešlos gabalėlio suformuokite kliņģerus (galite pasirinkti kitokią formą).

Padėkite juos ant kepimo skardos, anksčiau išklotos pergamentiniu popieriumi.

Bandelių viršūnes pabarstykite aguonomis. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir kepkite bandeles 35 minutes .

Patiko? Pasidalink! Ačiū.