Į savo arsenalą įtraukite šį olandiškos silkės receptą. Šie stiklainiai ištuštinami vienu ypu! Ši žuvis pirmoji nušluojama nuo stalo. Labai rekomenduoju!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Į savo arsenalą įtraukite šį olandiškos silkės receptą. Šie stiklainiai ištuštinami vienu ypu! Ši žuvis pirmoji nušluojama nuo stalo. Labai rekomenduoju!

Ingredientai:

Šviežiai šaldyta silkė – 2 vnt.,
Svogūnai – 2 vnt.,
Citrina – 0,5 vnt.,
Cukrus – apie 6 vnt.,
Druska – 4 vnt.,
Morkos – 1 vnt.,
Lauro lapai – 10-12 vnt.,
Juodieji pipirai – 8-10 žirnelių (stambiai malti)
Išeiga 4-6

Kaip gaminti:

1. Citriną supjaustykite plonais griežinėliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūną supjaustykite žiedais. Dėti sluoksniais į stiklainį: ant dugno – keli svogūnų žiedai, lauro lapas, žiupsnelis morkos, griežinėlis citrinos, 0,5 arb. cukraus, žiupsnelio pipirų ir druskos. Ant viršaus – silkės sluoksnis. Tada vėl daržovės ir prieskoniai.

2. Ir taip kaitaliojame sluoksnius, periodiškai spausdami žemyn, kol pasieksime patį stiklainio viršų. Dabar sandariai uždarykite dangtį ir padėkite į šaldytuvą. Antrą ar trečią dieną silkė yra paruošta.

3. Taip paruošta silkė išeina švelni, saldi, sultinga ir labai labai skani. Patiekdami galite apšlakstyti augaliniu aliejumi ir įberti šiek tiek druskos.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.