Į savo arsenalą įtraukite šį olandiškos silkės receptą. Šie stiklainiai ištuštinami vienu ypu! Ši žuvis pirmoji nušluojama nuo stalo. Labai rekomenduoju!
Ingredientai:
Šviežiai šaldyta silkė – 2 vnt.,
Svogūnai – 2 vnt.,
Citrina – 0,5 vnt.,
Cukrus – apie 6 vnt.,
Druska – 4 vnt.,
Morkos – 1 vnt.,
Lauro lapai – 10-12 vnt.,
Juodieji pipirai – 8-10 žirnelių (stambiai malti)
Išeiga 4-6
Kaip gaminti:
1. Citriną supjaustykite plonais griežinėliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūną supjaustykite žiedais. Dėti sluoksniais į stiklainį: ant dugno – keli svogūnų žiedai, lauro lapas, žiupsnelis morkos, griežinėlis citrinos, 0,5 arb. cukraus, žiupsnelio pipirų ir druskos. Ant viršaus – silkės sluoksnis. Tada vėl daržovės ir prieskoniai.
2. Ir taip kaitaliojame sluoksnius, periodiškai spausdami žemyn, kol pasieksime patį stiklainio viršų. Dabar sandariai uždarykite dangtį ir padėkite į šaldytuvą. Antrą ar trečią dieną silkė yra paruošta.
3. Taip paruošta silkė išeina švelni, saldi, sultinga ir labai labai skani. Patiekdami galite apšlakstyti augaliniu aliejumi ir įberti šiek tiek druskos.
