Į kopūstą įdedu 150 g faršo ir paruošiu skanią ir nebrangią vakarienę

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Dėl kopūstų, dedamų į faršą, gaunami labai švelnūs ir sultingi kotletai, kurie tikrai patiks.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– kopūstai, 300 g;

– bet kokia malta mėsa, 150 g;

– kiaušinis, 1 vnt.;

– svogūnas, 1 vnt;

– grietinė, 2 šaukštai;

– miltai, 3 šaukštai;

– druska, pipirai, žalumynai.

Virimo procesas

Smulkiai ir plonai supjaustykite kopūstą.

Svogūną supjaustykite plonais gabalėliais ir sumaišykite su kopūstais.

Kopūstus ir svogūnus 5 minutes užpilkite verdančiu vandeniu. Nupilkite vandenį ir išspauskite.

Kopūstą sumaišykite su kiaušiniu, malta mėsa, grietine, miltais, druska, pipirais ir smulkiai pjaustytomis žolelėmis.

Sumaišykite mišinį ir suformuokite kotletus.

Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite kotletus.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite kotletus apie 30 minučių.

Patarimas: kad kotletai būtų sotesni ir skanesni, į mišinį suberkite cukinijas, sutarkuotas ant vidutinės trintuvės ir išspaustas iš sulčių. Taip pat į mišinį galite įdėti jau apkeptų pievagrybių – tada turėsite grybo skonio kotletus.

Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos kotletus galite apibarstyti tarkuotu sūriu. Smulkintas česnakas nepakenks, galite įdėti ir kalendros – tada kotletai nebus atskirti nuo visiškai mėsiško patiekalo.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.