Belyash yra pyragas, kurį žino visi, gyvenę Sovietų Sąjungoje. Belyashi galima rasti bet kurioje geležinkelio stotyje ir turguje. Tai buvo nepakeičiamas maistas darbuotojams. Belyashi buvo kepami net valgyklose, nes jie buvo sotūs ir skanūs.
Žinoma, jie sako, kad šiuolaikiniai belyashi pastebimai skiriasi nuo to, kas buvo paruošta anksčiau. Ko gero, reikalas slypi senoviniuose receptuose, kurie buvo prarasti sovietmečiu.
Tačiau ne visi gaminimo būdai yra blogi. Verta atsisakyti pirktų baltųjų, o ne naminius. Mes parodysime, kaip patiems pasigaminti belyashi.
Baltos tešlos tešlos ingredientai:
kefyras – 400 g;
druska – šaukštelis;
kiaušinis – vnt.;
manų kruopos – 20 g;
soda – šaukštelis;
miltai – 550 g;
augalinis aliejus – 50 ml.
Užpildo ingredientai:
malta mėsa – 750 g;
svogūnai – 300 g;
vanduo – 70 ml;
druska – šaukštelis
Baltymų paruošimas:
Į dubenį su šiltu kefyru įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir gerai išplakite. Į kefyrą suberkite 120 gramų miltų, manų kruopas ir sodą, užminkykite tešlą.
Likusius miltus suberkite į kefyrą ir ant stalo užminkykite elastingą ir minkštą tešlą. Į tešlą supilkite augalinį aliejų ir toliau minkykite, kol jis nustos lipti prie rankų.
Palikite tešlą riebalais pateptame inde 30 minučių, uždengtą. Smulkiai supjaustykite svogūną ir sutrinkite trintuvu.
Svogūną ir pipirus pasūdykite, suberkite į maltą mėsą ir gaukite įdarą baltymams.
Kad būtų sultingumas, į faršą įpilkite šiek tiek vandens.
Dar kartą gerai išminkykite tešlą, padalinkite ją į graikinio riešuto dydžio kolobokus. Iš kolobokų iškočiokite plokščius paplotėlius, dėkite į juos įdarą ir uždarykite kraštus.
Įkaitinkite augalinį aliejų keptuvėje ir sudėkite belyashi. Pyragai turi plūduriuoti aliejuje. Kepkite belyashi iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Iškepę belyashi padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
Rezultatas – sultingi ir aromatingi greiti baltymai, pagaminti su kefyru.