Kharcho sriuba yra tradicinis gruzinų skanėstas. Paprastai jis gaminamas mėsos sultinio pagrindu. Čia dedami ir ryžiai, ir pomidorai, ir prieskoniai. Iš kitų sriubų jis skiriasi aštriu skoniu ir aromatu.
Šį patiekalą gaminsime pagal visus kanonus, naudosime 1940 metų receptą. Tačiau pirmiausia siūlome apsirūpinti lavašo atsargomis ir pakelti apetitą. Juk taip skaniau!
Pradėkime virti.
Kharcho ingredientai:
jautiena – 1,5 kg;
svogūnai – 3 vnt.;
pomidorų pasta – 70 g;
ryžiai – 100 g;
pomidorai – 2 vnt .;
rūgštus zefyras – 20-30 g;
česnakai – 3 gvazdikėliai;
krapai, kalendra;
druska pipirai.
Papildomai:
Aitriosios paprikos – vnt.;
Svogūnai – 2 vnt.;
Lauro lapas – 3 vnt.
Kharcho gaminimas:
Pusantro kilogramo mėsos, geriausia su kaulais, supjaustykite gabalėliais ir nusiųskite kepti į puodą. Virkite, kol užvirs, uždengę ant stiprios ugnies. Tada nuimkite putas ir virkite ant vidutinės ugnies.
Į keptuvę sudėkite 3 lauro lapus, aitriąją papriką ir 2 nuluptus svogūnus. Virimas 1 val.
Rūgštą zefyrą suplėšykite mažais gabalėliais ir užpilkite sultiniu, kad suminkštėtų. Galima naudoti ir rūgščią slyvą.
Dalį sultinio supilkite į keptuvę, smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite. Virkite uždarę dangtį, jei nėra pakankamai riebalų, įpilkite sviesto. Įpilkite pomidorų pastos ir išmaišykite.
Išimkite mėsą iš keptuvės ir atskirkite nuo kaulų. Sultinį pertrinkite per sietelį. Atsikratome svogūnų, paprikų ir lauro lapų.
Į keptuvę sudėkite paruoštą mėsą, pakepintus svogūnus ir 100 gramų ryžių. Užpildykite sultiniu.
Virkite, jei reikia, įpilkite vandens.
Dedame nedidelį kiekį suminkštinto zefyro, svarbu, kad pietūs nebūtų per rūgštūs. Įpilkite Svan druskos arba druskos ir prieskonių mišinio. Sumaišykite. Taip pat įberkite šaukštą sausų aitriųjų pipirų. Kharcho turėtų būti šiek tiek aštrus.
Leiskite sriubai virti 10 minučių. Sudėkite per spaudą perspaustą česnaką ir susmulkintą pomidorą.
Pabaigoje suberkite žalumynus.
Kharcho sriuba paruošta! Galite pabandyti.