Gruzijos žaliųjų pomidorų salotos. Skanus pasiruošimas žiemai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Žalieji pomidorai pasirodo ne prasčiau nei raudoni, o kai kurie receptai padeda pagaminti labai originalų, įdomų užkandį iš žalių pomidorų ir priedų iš saldžiųjų ir aitriųjų paprikų, įvairių žalumynų pagal skonį.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

žali pomidorai, 2,5 kg;
svogūnai, 6 vnt;
saldžiosios paprikos, 600 g;
aitriosios paprikos, 2 vnt;
česnakai, 120 g;
žalias;
cukraus, 5 šaukštai;
druskos, 2 v.š.;
kalendros, 1 šaukštelis;
pipirai, 0,5 šaukštelio;
augalinis aliejus, 160 ml;
actas 9%, 150 ml.
Virimo procesas

Pomidorus supjaustykite dideliais griežinėliais.

Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir sumaišykite su pomidorais.

Česnaką, saldžiąją ir aitriąją papriką, petražoles ir krapus sumalkite trintuvu.

Supilkite mišinį į daržoves, įpilkite druskos ir cukraus, acto ir augalinio aliejaus, pipirų ir kitų prieskonių. Palikite 3 valandas.

Retkarčiais pamaišykite.

Sudėkite salotas į stiklainius. Šiek tiek susmulkiname ir užpilame skysčiu, kuris susidarė marinavus salotas.

Uždenkite dangteliais ir padėkite sterilizuoti 25 minutes, jei stiklainiai yra 700 ml.

Užsukite dangtelius, palikite atvėsti ir laikykite bet kurioje vėsioje ir tamsioje vietoje.

Salotos tiesiog puikios, tinka prie bet kokių patiekalų ir garnyrų, tereikia atidaryti stiklainį ir patiekti iš karto.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.