Minkšti, apetitą keliantys, labai skanūs sausainiai su grietinės tešla. Viskas paruošiama paprastai ir greitai, rezultatas yra visų pirma pagyrimas.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
kiaušinis, 1 vnt;
Grietinė. 100 g;
cukraus, 2 v.š.;
žiupsnelis druskos, vanilino pagal skonį;
kepimo milteliai, 1 šaukštelis;
sviestas, 100 g;
miltai, 320 g;
kiaušinio, 1 vnt. tepimui ir cukraus apibarstymui.
Virimo procesas
Gaminius imame kambario temperatūros.
Miltus persijoti ir sumaišyti su druska ir kepimo milteliais, cukrumi, vanilinu
Sudėkite minkštą, kubeliais supjaustytą sviestą ir rankomis sutrinkite mišinį į trupinius.
Įpilkite grietinės ir kiaušinio, užminkykite minkštą, lanksčią tešlą. Uždenkite tešlą ir palikite 15 minučių.
Stalą pabarstykite miltais, iškočiokite apie 5 – 7 mm storio sluoksnį.
Ant jo supilkite išplaktą kiaušinį ir silikoniniu šepetėliu paskirstykite per visą sluoksnio paviršių.
Pabarstykite cukrumi, cukrų galite sumaišyti su cinamonu, jei norite, arba su citrinos ar apelsino žievele. Kalkių, tada sausainiai bus lengvo, citrusinio rūgštumo.
Garbanotu peiliu supjaustykite gabalėliais arba supjaustykite formomis.
Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir išdėliokite sausainius.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20 – 25 minutes, viskas priklauso nuo jūsų orkaitės ypatybių.
Raudoni, minkšti ir skanūs sausainiai iš paprastų produktų rinkinio, kurį galima pasigaminti pusryčiams, popietės užkandžiams ar užkandžiams.