Pieno jau seniai nepirkau parduotuvėje, tačiau tokiu būdu grietinę pasigaminsite net iš parduotuvinio pieno, kurio riebumas nuo 3,5 iki 4,5%. Kas taip pat svarbu.
Grietinę reikia paruošti vandens vonioje, ir tai negali būti lengviau. Ant keptuvės dugno padėkite kilpinį rankšluostį, ant jo uždėkite litrinį stiklainį, supilkite pieną. Užpildykite keptuvę vandeniu; pieno skardinė turi būti visiškai padengta vandeniu. Padėkite puodą ant viryklės.
Leiskite vandeniui užvirti, o pienas taip pat turi sušilti, beveik užvirinti, bet neužvirti.
Tada išimkite pieno skardinę iš keptuvės ir atvėsinkite. Tiesiog palikite virtuvėje atvėsti.
Dabar mes tiesiog pridedame starterį. Tai gali būti įprasta grietinė. Litrui pieno pakanka dviejų ar trijų didelių šaukštų. Išmaišykite, uždarykite dangtį ir palikite visiškai atvėsti.
Tada nukoškite grietinę naudodami marlę. Dėl to gausite skanią grietinę, pagamintą namuose!
Parduotuvėje tokio dabar nenusipirksi. Tai panašu į tai, ką močiutės gamina kaimuose.
