Jie yra neįtikėtinai geri ir taip pat labai lengva paruošti. Vainikai viduje gaivūs ir lengvi. Šiuo desertu laimėsite kiekvieną svečią.
Sviesto, grietinėlės ir maskarponės pilni vainikai puikiai tiks prie kavos po sekmadienio pietų arba švenčiant gimtadienį ar kitą sukaktį. Jie lengvi, labai skanūs ir visiems iškart patinka . Pasiruošimas iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti sudėtingas. Tačiau išbandę juos suprasite, kad iš esmės tai gana paprastas ir labai pavykęs desertas. Pietautojai norės jį valgyti vėl ir vėl.
Paruoškite ingredientus
Tešlai reikės 125 mililitrų pieno ir tiek pat vandens. Taip pat paruoškite keturis kiaušinius, 100 gramų sviesto, 150 gramų miltų, 5 gramus cukraus ir žiupsnelį druskos. Kremui reikia 250 gramų grietinėlės su ne mažiau kaip 33% riebumo ir tiek pat maskarponės. Įpilkite vanilės ir cukraus pudros pagal skonį . Puode sumaišykite pieną, vandenį, sviestą, cukrų ir druską ir užvirkite. Nukelkite nuo ugnies ir iš karto suberkite miltus. Mišinį gerai išmaišykite. Dėl to jis turi būti visiškai lygus.
Dabar grąžinkite miltų mišinį ant vidutinės ugnies ir džiovinkite tešlą, nuolat maišydami, maždaug keturias minutes. Atėjus laikui, galite suprasti, kai ant dugno ir sienų atsiranda balkšva danga. Tada nukelkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti. Į tešlą įmuškite po vieną kiaušinį ir lėtai plakite mikseriu mažu greičiu.
Būkite nuoseklūs, kad visi ingredientai tikrai gerai susimaišytų su kiaušiniu. Dabar paruoškite maišelį ir dekoravimo antgalį ir padarykite apskritimus ant kepimo popieriaus. Nepamirškite įkaitinti ir orkaitės.
Kepa du kartus
Orkaitę reikėtų įkaitinti iki 180 laipsnių ir šioje temperatūroje kepti apie 15 min. Tada sumažinkite temperatūrą iki 160 laipsnių ir palaikykite dar dešimt minučių. Iš tešlos suformuoti žiedeliai ant kepimo popieriaus turi padidėti trigubai.
Iškepus jų paviršius turi būti auksinis ir traškus . Iškepus išimkite vainikus iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Kol kas užsiimkite kremo gaminimu. Taigi išimkite grietinėlę iš šaldytuvo ir pradėkite plakti su cukraus pudra ir vanile.
Tada sudėkite visą maskarponę ir dar kartą gerai išmaišykite. Tada įdėkite kremą į dekoravimo maišelį, kuriame anksčiau turėjote tešlą ir antgalio pagalba galėsite užpildyti paruoštus vainikus.
Pirmiausia žiedus patartina perpjauti į dvi dalis, o tada užpildyti apatinę dalį ir uždengti ją viršutine. Priklausomai nuo jūsų skonio, į grietinėlę galite įdėti smulkintų riešutų, tarkuoto šokolado ar vaisių. Pavyzdžiui, skanios bus smulkintos braškės ar avietės.