Greiti sausainiai per 5 minutes. Paprasta, skanu, prieinama kaina

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Greiti sausainiai per 5 minutes. Paprasta, skanu, prieinama kaina

Pasak mokslininkų, pirmieji sausainiai pasirodė prieš 10 000 metų. Tai atsitiko tuo pačiu laikotarpiu, kai buvo iškepta pirmoji duona. Šis desertas laikomas vienu seniausių.

Anksčiau jis buvo naudojamas kaip indikatorius. Nedidelis tešlos gabalėlis buvo nuimtas ir išsiųstas virti, kad patikrintų, kiek karšta orkaitė. Mes jums pasakysime, kaip paruošti tokį desertą vos per 5 minutes.

Ingredientai sausainiams:

  • Kiaušiniai – 2 vnt.;
  • Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis;
  • Cukrus – 120 g;
  • Sviestas – 135;
  • grietinė (natūralus jogurtas) – 100 g;
  • Miltai – 450 g;
  • Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
  • Razinos – 30 g;
  • Lazdyno riešutai – 50 g.

Slapukų gaminimas:

Kiaušinius, žiupsnelį druskos, vanilinį cukrų ir cukrų sumaišykite plaktuvu. Į juos supilkite ištirpintą sviestą ir grietinę, suberkite miltus ir kepimo miltelius. Kruopščiai išmaišykite tešlą iki vientisos masės.

Išminkę tešlą, suberkite į ją razinas ir smulkintus lazdyno riešutus ir gerai išmaišykite. Tešlą iškočiokite maždaug centimetro storio, pabarstykite trupučiu miltų. Paimkite sausainių formelę arba mažo skersmens indą ir juo išspauskite sausainius.

Likusią tešlą surenkame į naują masę, vėl iškočiojame ir išspaudžiame sausainius. Taip kartojame, kol baigsis tešla.

Sausainius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.

Šie sausainiai puikiai dera su arbata. Nebūtina jo įdaryti razinomis ir lazdyno riešutais, ingredientus galite pasirinkti pagal savo skonį.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.