Receptai su pita duona šiandien tapo vieni populiariausių. Jų dėka greitai ir lengvai pasigaminsite skanių ir sočiųjų patiekalų, tinkančių pusryčiams ar užkandžiui, iškylai.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
kiaušiniai, 2 vnt;
lavašas arba tortilija, 1 vnt.;
augalinis aliejus, 20 ml;
druska, pipirai, prieskoniai;
sūris, 20 g;
virta dešra, pomidorai, sviestas.
Virimo procesas
Toks produktų kiekis sudaro 1 patiekalo porciją.
Kiaušinius pasūdykite, pipiruokite ir išplakite šakute arba šluotele.
Įkaitinkite augalinį aliejų ir supilkite kiaušinių mišinį, kepkite apie 1 minutę.
Ant viršaus uždėkite pitos duonos ir uždenkite dangčiu, apverskite ir apkepkite kitą pusę.
Pabarstykite tarkuotu sūriu, iš vienos pusės išdėliokite dešros gabalėlius ir pomidoro griežinėlius, kitą uždenkite ir šiek tiek paspauskite.
Viršų patepkite gabalėliu sviesto ir apverskite į antrą pusę, kepkite iki auksinės rudos spalvos.
Kaip įdarą tokiam sotam ir paprastam „sumuštiniui“ imkite viską, ką mėgstate ir ką rasite šaldytuve. Nepamirškite apie šviežias žoleles, saldžiąsias ir aitriąsias paprikas.