Greitas troškinys iš cukinijų keptuvėje. Skanu, greita, naudinga

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Cukinijos puikiai tinka įvairiems patiekalams. Šis paprastas troškinio receptas gali būti puikus jūsų šeimos meniu papildymas.

Virimui jums reikės šių ingredientų:

  • cukinijos ir pomidorai po 2;
  • kiaušinių, 2 vnt.;
  • grietinės arba majonezo, 2 šaukštai;
  • raudonėlio, 0,5 šaukštelio;
  • sūris, 80 g;
  • česnako, 1 skiltelės;
  • druska, pipirai, prieskoniai, žolelės.

Cukinijų troškinio gaminimo procesas

Cukinijas supjaustykite mažais gabalėliais.

Patarimas: imkite jaunas cukinijas, kad jos greičiau iškeps.

Kiaušinius sumaišyti su grietine arba majonezu, druska, pipirais, pabarstyti raudonėliais, gerai išmaišyti.

Įkaitinkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus ir išdėliokite cukinijas, kepkite, kol suminkštės, nuolat maišydami, kad nesudegtų ir neišskirtų sulčių. Taip kepkite 10 minučių.

Cukinijas išlyginti ir užpilti grietinės padažu.

Sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite kepti.

Pomidorus supjaustykite apskritimais ir sudėkite ant troškinimo indo, pabarstykite tarkuotu sūriu, uždenkite dangčiu.

Kepkite, kol sūris išsilydys.

Patiekiu karštą su įvairiais padažais ir garnyru, dėl raudonėlio išeina labai kvapnus.

Galite paįvairinti šį receptą ir pirmiausia apkepkite grybus, tada sumaišykite juos su cukinijomis ir tik tada pilkite padažą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.