Daugelis įsitikinę, kad skanius papločius galima pasigaminti tik specialiuose restoranuose ar net šio kepinio tėvynėje, tai yra Gruzijoje, Armėnijoje ir kitose rytų šalyse.
Tačiau yra receptų, kaip namuose pasigaminti skanių papločių. Neturėtume pasikliauti kepiniais, kurie mums pristatomi parduotuvėse. Paprastai jis paruošiamas greitai ir neatsižvelgiant į nacionalinės virtuvės ypatumus.
Dėl šios priežasties sultingus minkštus papločius rekomenduojama pasigaminti patiems. Papasakosime, kaip namuose pasigaminti skanių papločių.
Ingredientai papločiams:
kefyras – 100 ml;
soda – ½ šaukštelio;
kiaušinis – vnt.;
žali svogūnai – kelios plunksnos;
sūris – 50 g;
druska – ⅓ šaukštelis;
miltai – 250 g.
Plokščių ruošimas:
Sodą užgesiname kefyru, įmušame kiaušinį ir gerai išmaišome. Žaliuosius svogūnus susmulkinkite, o sūrį sutarkuokite smulkiomis trintuvės pjaustyklėmis. Į kiaušinių ir kefyro mišinį suberkite sūrį ir svogūną, pasūdykite ir išmaišykite.
Į mišinį įsijokite miltus ir minkykite į šiek tiek lipnią, minkštą tešlą. Darbinį paviršių pabarstykite miltais ir išklokite tešlą.

Tešlą papildomai pabarstykite miltais ir suformuokite nedidelį pyragą, kurio skersmuo lygus keptuvės skersmeniui.
Padalinkite pyragą į 8 vienodus trikampius. Trikampius dėkite į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi.

Ant vidutinės ugnies apkepkite paplotėlio trikampius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.


Iškepusius tortilijų trikampius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte aliejaus perteklių. Papločius rekomenduojama valgyti su grietine ir žolelėmis.
