Mėsos padažas būna labai skanus ir aromatingas, tirštas, puikiai tinkantis prie įvairių garnyrų.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
mėsos, 800 g;
– vandens, 800 ml;
– svogūno, 1 vnt.; – miltų, 1,5 valgomojo šaukšto
; – pipirų grūdelių, maltų pipirų, lauro lapo, druskos;
– pomidorų pastos, 1 valgomasis šaukštas
; – sviesto, 20 g.
Kepimo procesas
Supjaustykite kiaulieną arba bet kokią kitą jums patinkančią mėsą gabaliukais.
Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais
. Įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite mėsą, kol išgaruos visas skystis
.
Atskirai apkepkite svogūnus, kol iškeps, ir sumaišykite juos su mėsa, supilkite vandenį, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 40 minučių.
Kitoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite miltus ir maišydami kepkite, kol taps auksinės spalvos, tada supilkite 150 ml sultinio ir išmaišykite. Padažą supilkite į mėsą, išmaišykite, sudėkite pomidorų pastą, druską, pipirus, suberkite visus prieskonius, uždenkite dangčiu ir troškinkite 20 minučių ant mažos ugnies.
Šį padažą galima patiekti su bulvių koše, virtais ryžiais, grikių koše ir kitais garnyrais.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
