Obuolių pyragas iš sausainių yra originalus ir kartu gana lengvai paruošiamas desertas. Jame harmoningai dera sultingas obuolių įdaras ir sausainių pagrindas.
Toks pyragas dažnai vadinamas greito kepimo variantu, nes gaminant nereikia atlikti viso veiksmų algoritmo, kaip gaminant klasikinį pyragą. Kartu paruoštas desertas pasižymi sodriu aromatu, maistingu ir naminiu skoniu.
Sausainių naudojimas vietoj tradicinės tešlos yra paplitęs kulinarijoje. Iš sausainių suformuojama gana tvirta, tačiau švelni ir trapi pluta. Dėl šios savybės obuolių pyragą iš sausainių galima kepti orkaitėje, todėl pagrindas įgauna malonų aromatą ir lengvą karamelizaciją, papildančią obuolių įdaro skonį.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: sausainiai;
- obuoliai – 2 vnt;
- citrinos sultys;
- cinamonas;
- riešutai;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- cukraus – 90 g;
- miltai – 100 g;
- raugo – 8 g.
Sausainių pyrago kepimas:
Į kepimo formą išdėliokite sausainių sluoksnį. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis, užpilkite citrinos sultimis ir išmaišykite.
Kitą sluoksnį ant sausainių sudėkite obuolių
skilteles
, pabarstykite cinamonu ir smulkintais riešutais.
Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius, maišytuvu sumaišykite su cukrumi
, į kiaušinių masę supilkite miltus ir kepimo miltelius, toliau maišykite iki vientisos masės. Supilkite tešlą ant obuolių sluoksnio, paskleiskite ją po visą paviršių.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
Iškepus pyragui, rekomenduojame viršų apibarstyti cukraus pudra. Gausite paprastą skanų obuolių pyragą iš sausainių.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
