Agurkai pirmą kartą buvo pradėti auginti Indijoje. Būtent šioje šalyje išaugo dygliuotasis agurkų protėvis ir žmonės pradėjo jį auginti.
Iš Indijos agurkai nukeliavo į Artimuosius Rytus ir Šiaurės Afriką, kur
VIII a. arabai pradėjo juos pardavinėti Europai
.
Šiame recepte sužinosite, kaip skaniai paruošti agurkus.
Užkandinių agurkų ingredientai:
- agurkai – 500 g;
- česnako – 4 skiltelės;
- druskos – 1 šaukštelis;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- krapų – pagal skonį;
- grūdinės garstyčios – 1,5 šaukštelio;
- citrinos sulčių – 1,5 valg. š;
- pipirų mišinys – 1/2 šaukštelio;
- sojų padažas – 1 valgomasis šaukštas;
- augalinis aliejus – 3 šaukštai.
Užkandinių agurkų paruošimas:
Agurkus supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais. Agurkų griežinėlius suberkite į gilų dubenį.
Į agurkus įspauskite kelias skilteles česnako, įberkite druskos, cukraus, garstyčių, citrinos sulčių, pipirų mišinio, sojų padažo ir augalinio aliejaus.
Visus ingredientus gerai išmaišykite, agurkų masę uždenkite maistine plėvele ir palaikykite 1,5 valandos.
Dėl to agurkų užkandį galima valgyti iš karto po gaminimo.
Tačiau geriau, jei agurkų griežinėliai bus šiek tiek pamarinuoti, tada jie taps traškesni.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
