Greitai marinuoti pomidorai. Valgoma be pėdsakų: visa paslaptis – marinate

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Marinuoti pomidorai yra tradicinis rusų virtuvės patiekalas, išsiskiriantis pikantišku saldžiarūgščiu skoniu ir aštriu aromatu. Juos galima ruošti įvairiai: sterilizuojant arba be jo, pridedant įvairių prieskonių ir prieskonių.

Marinuoti pomidorai yra populiarus priedas prie įvairių patiekalų, tokių kaip kepta mėsa, bulvės, taip pat gali būti ir kaip savarankiškas užkandis. Dėl didelio rūgščių kiekio marinuoti pomidorai turi ilgą galiojimo laiką, todėl jie ypač patrauklūs konservuoti namuose.

Ingredientai:

Pomidorai – 750 g;
Svogūnai – 1 vnt.;
Aitrioji paprika – 1 vnt .;
Sausi krapai;
Vanduo – 500 ml;
Augalinis aliejus – 2 šaukštai;
Actas 9% – 2 šaukštai;
Česnakai – 3 gvazdikėliai;
Lauro lapai – 3 vnt.;
Pipirai – 15 vnt.;
kalendros sėklos – ½ šaukštelio;
Druska – 1 valgomasis šaukštas;
Cukrus – 2 šaukštai.
Marinuotų pomidorų paruošimas:

Marinatui į puodą su vandeniu suberkite krapus, česnaką, lauro lapus, pipirų žirnelius, kalendros sėklas. Supilkite actą ir augalinį aliejų, įberkite druskos, cukraus ir užvirinkite.

Pomidorus supjaustykite mažais griežinėliais, o svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Į stiklainio dugną suberkite krapus, šiek tiek svogūno ir česnako, tada suberkite pomidorus.

Ant viršaus taip pat dedame krapus, svogūną, aitriąją papriką, česnaką. Kai tik marinatas užvirs, virkite dar 2-3 minutes. Tada sugauname žalumynus iš marinato ir nusiunčiame į stiklainio viršų.

Supilkite marinatą į stiklainį kartu su virtais česnakais ir pipirų žirneliais ir uždarykite dangtį. Palikite pomidorų stiklainį, kol atvės, tada padėkite į šaldytuvą parai.

Rezultatas – greitai marinuoti pomidorai. Tai puikus konservavimas bet kokiam patiekalui.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.