Ingredientai:
- 500 g šviežių pievagrybių
- 3 skiltelės česnako
- 1 vidutinis svogūnas
- 1/2 raudonosios paprikos (supjaustytos kubeliais)
Marinatui:
- 1 litras vandens
- lauro lapas
- 5 juodųjų pipirų žirneliai
- džiovintų mairūnų
- 80 ml stalo acto 9%
- 1,5 arbatinio šaukštelio druskos
- 1 valgomasis šaukštas. šaukštas cukraus
- 1 valgomasis šaukštas. šaukštas alyvuogių aliejaus
Paruošimas:
- Pievagrybius nuvalykite ir nuvalykite drėgna šluoste.
- Grybus 5 minutes pavirkite pasūdytame vandenyje, tada nusausinkite kiaurasamtyje.
- Paruoškite marinatą: lauro lapą, juoduosius pipirus ir mairūną užvirinkite 1 litre vandens. Virkite 2-3 minutes, tada nukelkite nuo ugnies.
- Į karštą marinatą įpilkite acto, alyvuogių aliejaus, druskos ir cukraus.
- Jei grybai dideli, perpjaukite juos per pusę. Grybus sudėkite į gilų keraminį dubenį, ant viršaus suberkite pjaustytas paprikas, svogūnus ir česnaką.
- Viską užpilkite karštu marinatu, uždarykite dangtį ir atvėsinkite.
- Kai grybai atvės, padėkite juos į šaldytuvą. Po 12 valandų jie bus paruošti patiekti.
Gero apetito!