Greitai ir skaniai pamaitinkite šeimą: didelis mėsos pyragas be mielių, kuris nesugenda kelias dienas.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Mėsos pyragas ant kefyro, gaminamas nenaudojant mielių, yra paprastas patiekalas, kurį dažnai galima rasti namų virtuvėje. Jame dera minkšta tešla ir sotus mėsos įdaras. Pyragą galima priskirti greito kepimo kategorijai dėl paprasto tešlos paruošimo, kurios nereikia ilgai rauginti, kaip naudojant mieles. Rezultatas – švelnios tekstūros ir apetitą žadinančio skonio pyragas.

Tokių pyragų istorija siekia Rusijos ir Rytų Europos kulinarines tradicijas. Mielinė tešla paprastai buvo siejama su šventinėmis progomis ir reikalavo tam tikro laiko, o pyragai be mielių tapo patogesne alternatyva kasdieniam maisto gaminimui.

Kaimo ir miesto šeimose šeimininkės dažnai naudojo kefyro arba paprastos rūgpienio tešlą, kuri leido efektyviai panaudoti raugintus pieno produktus. Dėl mėsos įdaro pyragas buvo sotus ir nebrangus valgis.

Sudedamosios dalys:

  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Sviestas – 100 g;
  • Kefyras – 200 g;
  • Miltai – 400 g;
  • raugas – 1 valgomasis šaukštas.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Įdaras – 400 g;
  • Vištienos krūtinėlė – 200 g;
  • bulvės – 1 vnt;
  • Svogūnai – 2 vnt;
  • Druska – ⅓ šaukštelio druskos.

Mėsos pyrago paruošimas:

Kiaušinį sumaišykite su druska, supilkite į jį kefyrą ir minkštą sviestą. Išmaišykite ingredientus ir palaipsniui įmaišykite miltus

. Su pirmąja miltų porcija įmaišykite raugą, užminkykite minkštą elastingą tešlą. Palikite tešlą šaldytuve po celofanu 20-30 minučių.

Įdarui smulkiai supjaustykite vištienos filė, svogūną ir nuluptas bulves. Dubenyje sumaišykite bulves, vištieną ir svogūną su įdaru.

Taip pat skaitykite:  Garsioji Vokiška užtepėlė, pagaminta iš 3 ingredientų. Skonis kaip delikatesas!

Įdarą pabarstykite druska ir mėgstamais prieskoniais pagal skonį

.

Padalykite tešlą į 2 dalis: viena dalis – 200 g, kita – 400 g

. Didesnę tešlos dalį iškočiokite į apvalų sluoksnį, kurio skersmuo lygus formos dugno ir šonų skersmeniui. Įdėkite tešlą į kepimo formą, uždengdami paviršių ir šonus

. Antrąją tešlos dalį iškočiokite iki pyrago viršaus skersmens. Įdarą sudėkite į tešlos formą, išlyginkite ją ir

ant viršaus

uždėkite

antrąjį nedidelį sluoksnį.

Накормите семью быстро и вкусно: большой мясной пирог без дрожжей, который не черствеет несколько дней

Šiame sluoksnyje iš anksto padarykite įpjovas.

Pyrago viršų aptepkite kiaušiniu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 50-55 minutes.

Накормите семью быстро и вкусно: большой мясной пирог без дрожжей, который не черствеет несколько дней

Накормите семью быстро и вкусно: большой мясной пирог без дрожжей, который не черствеет несколько дней

Gausite sultingą sotų mėsos ir maltos mėsos pyragą. Šis pyragas paruošiamas greitai, nereikia ilgai minkyti ir laukti, kol tešla pakils.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *