Visi tikriausiai prisimena plonus pyragėlius, kurie nuo vaikystės buvo vadinami „Baps“. Tokiais kulinariniais kūriniais močiutės mielai vaišino savo anūkus. Tad laikas pasiduoti nostalgijai ir juos kepti.
Jums reikės:
500 ml kefyro;
1 šaukštelis. soda;
1 kiaušinis;
1 valgomasis šaukštas. Sachara;
1 šaukštelis. druskos;
2 šaukštai aliejai;
800 g miltų.
Įdarui:
600 g bulvių;
400 g fermentinio pieno varškės;
40 g sviesto;
1 ryšelis krapų;
0,2 šaukštelio. druskos;
Lapti pyragaičiai pagal močiutės receptą
Pradėkite gaminti Lapti pyragus iš tešlos. Kefyrą supilkite į dubenį. Įpilkite soda. Išmaišykite. Įpilkite druskos, įmuškite kiaušinį, supilkite augalinį aliejų. Pageidautina, kad jis būtų bekvapis. Dar kartą viską gerai išmaišykite.
Ploni kepti pyragėliai su bulvėmis
Išsijokite miltus. Po truputį pradėkite dėti kefyrą, kaskart gerai išmaišydami iki vientisos masės. Minkykite minkštą tešlą. Jis turėtų būti elastingas ir šiek tiek lipnus jūsų rankose.
Dubenį sutepkite augaliniu aliejumi. Įdėkite į jį tešlos rutulį. Uždenkite rankšluosčiu. Duok pailsėti. Tuo tarpu įdarą pradėkite ruošti patys.
Bulves nuplaukite, nulupkite, virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Užvirus užtruks apie 30 minučių ant silpnos ugnies. Paruoštus gumbus sutrinkite į tyrę, įpilkite sviesto. Kai bulvės šiek tiek atvės, suberkite rauginto pieno varškę ir nuplautus bei susmulkintus krapus. Išmaišykite masę.
Lengvai minkykite tešlą. Padalinkite į 20 lygių dalių. Kiekvieną susukti į bandelę. Nedidelį sluoksnį iškočiokite kočėlu. Įdėkite 1 valg. užpildai. Užsandarinkite kraštus. Perbraukite pyragą drožle, kad jis būtų plonas.
Įkaitinkite keptuvę ant viryklės su augaliniu aliejumi. Vienu metu dėkite 2 pyragus. Kepkite iš vienos pusės iki auksinės rudos spalvos, apverskite Lapti į kitą pusę ir taip pat kepkite. Padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių.