Gražus ir skanus. Karališkosios salotos „Juodasis princas“ – gyvenk ir mokykis

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kokias salotas žmonės dažniausiai užsisako restoranuose ir kavinėse? Vienas iš Europos leidinių nusprendė atlikti apklausą, kurios pagrindu paaiškėjo, kad lankytojai dažniausiai renkasi Cezarį, Olivier ir vinigretą. Kuo išskirtinės tokios paprastos salotos?

Daugelis žmonių sako, kad šios salotos yra idealiausios sudėties. Maždaug 30% nenori išbandyti kitų salotų, nes nėra tikri dėl jų skonio.

Konservatyvumą salotose galima pastebėti ir NVS šalyse. Dažnai, užuot ruošę naujas salotas šventiniam stalui, pasitenkiname klasika. Tačiau neturėtumėte bijoti eksperimentuoti. Iš anksto pažiūrėkite į salotų ingredientus ir pabandykite suprasti, ar jums patinka produktų rinkinys.

Pakalbėkime apie vieną iš populiariausių salotų „Juodasis princas“.

Juodojo princo salotų ingredientai:

Pekino kopūstai – 150 g;
Virtos vištienos filė – 250 g;
virtos morkos – 150 g;
virti kiaušiniai – 4 vnt.;
Sūris – 100 g;
Žalias svogūnas – 3 stiebai;
Vynuogės – 150 g;
Granatų sėklos.
„Juodojo princo“ salotų paruošimas:

Pekino kopūstą susmulkinkite, o virtą vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Virtas nuluptas morkas sutarkuokite stambia tarka, o žaliuosius svogūnus susmulkinkite.

Gilioje formoje apačioje darome tinklelį iš majonezo, dedame sluoksnį pekino kopūsto. Kiekvieną salotų sluoksnį patepkite majonezu.

Vištienos gabalėlius dėkite ant kopūstų sluoksnio. Virtų morkų mišinį dėkite ant vištienos sluoksnio ir išlyginkite sluoksnius.

Morkų sluoksnį pabarstykite smulkintais svogūnais.

Išvirusius kiaušinius padalinkite į trynius ir baltymus. Trynius sutarkuokite smulkia tarka, o baltymus – stambia tarka. Panašiai sutarkuokite sūrį stambia tarka.

Ant svogūnų sluoksnio pabarstykite trynius ir ant trynių uždėkite sūrio. Ant sūrio sluoksnio supilkite susmulkintus baltymus. Papuoškite salotų šonus vynuogėmis.

Salotų viršų taip pat galima papuošti vynuogėmis ir granatais.

Pasirodo, kelių sluoksnių salotos, kurias malonu patiekti ant šventinio stalo.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.