Kodėl ne visada pavyksta pagaminti skanių salotų, nors recepto iš esmės nepakeitėte? Dėl ko skiriasi tų pačių salotų konsistencija ir skonis? Daugelis žmonių dažnai kaltina ingredientų, iš kurių gaminamos salotos, galiojimo datą. Tačiau produktų šviežumas ne visada turi įtakos. Gali būti, kad kai kurie salotų ruošimo aspektai buvo pažeisti.
Pirma, salotos turi būti supjaustytos vienodai. Tai yra, visi produktai supjaustomi vienodais kubeliais. Jei pagal receptą reikia tarkuoti, naudokite vieną skyrių.
Antra, negalima kartu vartoti karšto ir atšaldyto maisto. Palaukite, kol šie maisto produktai bus tos pačios temperatūros.
Teisingai paruošime šventines salotas „Diana“ su menkių kepenėlėmis.
Ingredientai Dianos salotoms:
menkės kepenėlės – 250 g;
virti ryžiai – 200 g;
kiaušiniai – 4 vnt.;
agurkai – 2 vnt.;
konservuoti kukurūzai – 150 g;
majonezo;
žalieji svogūnai – krūva;
salotos lapai;
petražolės – krūva;
druska – ½ šaukštelio.
Dianos salotų paruošimas:
Agurką supjaustykite mažais kubeliais, smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus, įberkite druskos ir išmaišykite.
Kietai virtus kiaušinius išvirkite, nulupkite ir padalinkite į trynius ir baltymus.
Atskiruose induose baltymus sutarkuokite stambia tarka, o trynius – smulkia tarka. Į virtus ryžius supilkite menkių kepenėlių vandenį ir išmaišykite.
Atskirai smulkiai supjaustykite menkių kepenėles. Antrą agurką paverčiame puošmena – iš jo išpjauname spiralę.
Į kepimo žiedą sudėkite salotų lapus, tada sluoksnį ryžių, sutankinkite. Ant ryžių sluoksnio uždėkite menkių kepenėles, o ant kepenėlių sluoksnio – kiaušinių baltymus.
Baltymų sluoksnį sutepkite majonezu, užberkite kukurūzų. Kukurūzus sutepkite majonezu, uždėkite svogūnų ir agurkų mišinį. Svogūnų sluoksnį patepkite majonezu, viršų pabarstykite tryniais ir užsandarinkite.
Ant salotų uždėkite agurkų spiralę ir susukite į žiedą. Į spiralę galite įdėti petražolių kekę.