Giros skonis lyg iš mūsų vaikystės statinės. Ir paruošta per 6 valandas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Gira pasirodo saldi, aštri ir labai skani, gaivi ir su sodria puta.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– šaltas vanduo, 5 l;

– cukrus, 45 – – 66 g (pagal skonį);

– sausos mielės, 6 g;

– cikorija, 40 g;

– citrinos rūgštis, 1 šaukštelis.

Virimo procesas

Vandenį sumaišykite su cikorija, padėkite ant viryklės ir, kol skystis užvirs, įpilkite citrinos rūgšties. Kai viskas užvirs, nukelkite nuo viryklės ir atvėsinkite.

Kai vanduo sušils, suberkite mieles ir išmaišykite.

Uždenkite keptuvę marle ir palikite 4 valandoms. Jei jūsų kambarys nėra labai šiltas, tada geriau palikti jį nakčiai.

Kai tik pasirodys putos, girą galima išpilstyti į butelius ir įdėti į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų – tik taip gira įgauna savo skonį ir aštrumą, kai šilta, skonio nesuprasi.

Girą laikome šaldytuve vidutiniškai, galima laikyti apie 5 dienas. Iš tokios giros okroshka negaunama, tačiau, norint didesnio aštrumo, į gėrimą galima įberti dar kelias razinas, tada galima laikyti šiek tiek ilgiau.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.