Lašišos tartaletė – įmantrus ir elegantiškas patiekalas, puikiai tinkantis įvairioms šventėms ir kokteilių vakarėliams. Šis lengvo užkandžio variantas tapo tikru gastronominiu hitu ir mėgstamiausiu pasirinkimu tiek namų vakarėliuose, tiek restoranuose.
Pagrindinis tartalečių privalumas – jų universalumas ir galimybė paįvairinti skonį per įdarą, o lašišos tartaletė – klasika, kuri retai palieka abejingus.
Lašišos tartalečių paruošimas nereikalauja daug pastangų ir leidžia pademonstruoti savo kulinarinius gabumus. Galite eksperimentuoti su įvairiomis porcijomis ir dekoracijomis, o receptą pritaikyti pagal savo skonį. Jie puikiai tinka ypatingoms progoms, pavyzdžiui, gimtadieniams, vestuvėms, įmonių renginiams, taip pat įprastesniems pasimatymams su draugais.
Ingredientai:
Druska – 1 šaukštelis.
Sluoksniuota tešla be mielių;
Trynys – 1 vnt .;
Pienas – 1 valgomasis šaukštas;
Pieninis agurkas – 1 vnt .;
Lašiša – 150 g;
Krapai – krūva;
Filadelfijos sūris – 2 šaukštai.
Lašišos tartalečių ruošimas:
Tartaletėms sluoksniuotą tešlą padalinkite į 2 sluoksnius ir iš jų išpjaukite apvalius gabalėlius. Sudėkite gabalėlius ant kepimo skardos, aptepkite kiaušinio ir pieno mišiniu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
Toliau kiekvienoje tartlete padarome šoninį pjūvį. Įdarui smulkiai supjaustykite lengvai sūdytą lašišą ir agurką, susmulkinkite krapus.
Lėkštėje sumaišykite visus įdarui skirtus ingredientus, suberkite Philadelphia sūrį ir druską.
Įdėti įdarą į tartaletes.
Pasirodo, paprastas ir skanus patiekalas šventiniam stalui. Lašišą galima pakeisti kita lengvai sūdyta žuvimi.