Geriausias močiutės medaus receptas. Medus yra kvapnus, minkštas ir skanus. Tai tiesiog neįtikėtina, dabar kepu tik pagal šį receptą

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Neįtikėtinai skanus medaus puodas, tiesiog tobulas. Žavi iš pirmo žvilgsnio. Kiekvienas bent kartą išbandęs iškart užsirašo receptą.

Močiutės medaus puodo receptas. Kepu jau daug metų. Nuolatinis močiutės receptas – pats geriausias. Medus yra kvapnus, minkštas ir skanus.

Ingredientai tortams:

  • Kiaušiniai – 5 vnt.
  • Cukrus – 1 puodelis (200 g).
  • Medus (natūralus) – 1 puodelis.
  • Margarinas (lydytas) – 2 šaukštai. l.
  • Aliejus – 3 šaukštai. l.
  • Soda (gesinama actu) – 1 valgomasis šaukštas. l.
  • Miltai – 3 stiklinės.

Žingsnis po žingsnio virimo receptas:

5 kiaušinius išplakite su 1 stikline cukraus (200 g). Pirmiausia iki gerų smailių išplakame baltymus, tada dedame trynius, 1 stiklinę natūralaus medaus,
2 šaukštus lydyto margarino, 3 šaukštus aliejaus, 1 šaukštą sodos (skiesti su actu), 3 stiklines miltų (ne daugiau). Tešla turi būti kaip tiršta grietinė.

Tešlą padalinkite į tris paplotėlius ir kepkite 180° orkaitėje 15-20 min.

Atvėsusius pyragus aptepkite kremu.

Ingredientai kremui:

  • grietinė – 700 ml.
  • Cukraus pudra – 1 puodelis.
  • Slyvos – 300 g.

Paruoškite kremą:

0,7 l grietinės plakite mikseriu su 1 stikline cukraus pudros, suberkite 300 gramų džiovintų slyvų. Taip pat pyragėlius galite patepti sviestiniu kremu, savo nuožiūra.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.