Neįtikėtinai skanus medaus puodas, tiesiog tobulas. Žavi iš pirmo žvilgsnio. Kiekvienas bent kartą išbandęs iškart užsirašo receptą.
Močiutės medaus puodo receptas. Kepu jau daug metų. Nuolatinis močiutės receptas – pats geriausias. Medus yra kvapnus, minkštas ir skanus.
Ingredientai tortams:
- Kiaušiniai – 5 vnt.
- Cukrus – 1 puodelis (200 g).
- Medus (natūralus) – 1 puodelis.
- Margarinas (lydytas) – 2 šaukštai. l.
- Aliejus – 3 šaukštai. l.
- Soda (gesinama actu) – 1 valgomasis šaukštas. l.
- Miltai – 3 stiklinės.
Žingsnis po žingsnio virimo receptas:
5 kiaušinius išplakite su 1 stikline cukraus (200 g). Pirmiausia iki gerų smailių išplakame baltymus, tada dedame trynius, 1 stiklinę natūralaus medaus,
2 šaukštus lydyto margarino, 3 šaukštus aliejaus, 1 šaukštą sodos (skiesti su actu), 3 stiklines miltų (ne daugiau). Tešla turi būti kaip tiršta grietinė.
Tešlą padalinkite į tris paplotėlius ir kepkite 180° orkaitėje 15-20 min.
Atvėsusius pyragus aptepkite kremu.
Ingredientai kremui:
- grietinė – 700 ml.
- Cukraus pudra – 1 puodelis.
- Slyvos – 300 g.
Paruoškite kremą:
0,7 l grietinės plakite mikseriu su 1 stikline cukraus pudros, suberkite 300 gramų džiovintų slyvų. Taip pat pyragėlius galite patepti sviestiniu kremu, savo nuožiūra.