Geriausia vakarienė, kurią esu gaminusi. Skanus receptas per 45 minutes

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Lazanija – tradicinis italų virtuvės patiekalas. Pas mus ji žinoma mažiau nei, pavyzdžiui, pica. Tačiau jis taip pat gali būti patenkintas ir skanus.

Lazanija graikiškai reiškia karštąsias lėkštes. Tai nenuostabu, nes patiekalas ruošiamas iš makaronų sluoksnių, ant kurių paskirstomas įdaras.

Įvairiose šalyse lazanija vadinama skirtingai. Mums labiau pažįstamas žodis troškintuvas arba makaronų gamintojas.

Mes jums pasakysime, kaip virti lazaniją su sultingu mėsos įdaru.

Ingredientai lazanijai:

Svogūnai – vnt.;
Malta mėsa – 700 g;
Druska – 1 šaukštelis;
Česnakai – 2 skiltelės;
Pomidorų padažas – 300 ml;
Vanduo –
Makaronai – 500 g;
Sviestas – 40 g;
Miltai – 2 šaukštai;
Pienas – 500 ml;
Čederio sūris – 150 g;
Ementalio sūris – 150 g.
Lazanijos paruošimas:

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir porą minučių pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje. Tada sudėkite faršą į svogūną ir kartu pakepinkite ingredientus. Nepamirškite pasūdyti maltos mėsos.

Česnako skilteles sutrinkite peiliu, smulkiai supjaustykite ir suberkite į keptą faršą. Į mėsos mišinį įpilkite pomidorų pastos ir sumaišykite ingredientus.

Faršą uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 8-10 minučių. Šiuo metu makaronus galite virti iki al dente.

Puode ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus. Iš miltų, sujungtų su sviestu, formuojame gumuliukus.

Į šiuos tešlos gumuliukus supilkite pieną ir maišykite, kol sutirštės.

Į gautą pieno padažą pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Kol padažas vėsta, stambia tarka sutarkuokite Čedaro ir Ementalio sūrius.

Sudėkite sūrius į padažą, taip pat suberkite makaronus ir gerai išmaišykite. Sudėkite trečdalį makaronų mišinio į kepimo indą, tolygiai paskirstydami sluoksnį išilgai dugno.

Perkelkite ½ maltos mėsos ant makaronų sluoksnio ir tolygiai paskirstykite ant paviršiaus.
 
Panašią procedūrą kartojame su likusiomis makaronų masės dalimis ir mėsos įdaru.

Lazanijos viršų rekomenduojama pabarstyti sūriu. Lazaniją kepkite 40 minučių 180 laipsnių orkaitėje.

Pasirodo, tai sotus patiekalas iš makaronų ir maltos mėsos.

Ši neįprasta lazanija gali tapti geidžiamu vakarienės patiekalu.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.