Geriau paruoškite dvigubą porciją. Salotos „Metelitsa” pagal mamos receptą

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Iš pradžių žodis „salotos“ kilęs iš senovės graikų žodžio sūrus. Faktas yra tas, kad senovėje salotos buvo ruošiamos tik su padažu aliejaus ir druskos pavidalu. Pastarasis produktas buvo brangus, nes buvo kruopščiai gautas. Todėl salotas galėjo sau leisti tik turtingi žmonės.

Be to, senovėje salotos buvo sportininkų patiekalas. Sprendžiant iš šiuolaikinių sočių salotų su majonezu, sunku pasakyti apie ankstesnį patiekalo funkcionalumą. Romėniškos salotos buvo ruošiamos iš žalumynų, todėl jos buvo tokios dietinės.

Mes jums pasakysime, kaip paruošti modernias „Metelitsa“ salotas.

Metelitsa salotų ingredientai:

virta vištienos filė – 200 g;
Provanso žolelės;
sausas česnakas;
majonezo;
virtas kiaušinis – vnt.;
džiovintos slyvos;
graikiniai riešutai – sauja.
„Metelitsa“ salotų paruošimas:

Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais, sumaišykite su Provanso žolelėmis ir sausu česnaku, pagardinkite majonezu. Nuluptą kiaušinį supjaustykite mažais kubeliais.

Salotų dubenyje sutankinkite vištienos sluoksnį ir įdėkite sluoksnį kiaušinių. Kiaušinių sluoksnį sutepkite majonezu. Smulkiai supjaustykite slyvas, prieš tai užpiltas verdančiu vandeniu.

Ant kiaušinių sluoksnio sudėkite džiovintas slyvas ir aptepkite majonezu.

Riešutus susmulkinkite stambiais trupiniais ir pabarstykite ant salotų viršaus.

Salotas galite papuošti žolelėmis. Pasirodo, tai paprastas porcijinis salotų užkandis.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.