Šios bandelės tokios purios ir minkštos, greitai paruošiamos, puikiai tiks pusryčiams ir popietės užkandžiams.
Su kefyru pagaminta tešla ilgai išlieka minkšta ir šviežia.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- kefyras, 250 ml;
- kiaušinis, 1 vnt;
- cukraus, 3 šaukštai;
- druskos ir soda po 0,5 šaukštelio;
- vanilinas pagal skonį;
- actas, 1 šaukštelis;
- miltai, 450 g;
- sviesto, 30 g.
Virimo procesas
Šiltą kefyrą sumaišyti su druska ir cukrumi, kiaušiniu, išmaišyti.
Įpilkite sodos ir acto, maišykite mišinį, kol pasirodys burbuliukai, rodantys, kad soda sureagavo su rauginto pieno terpe.
Miltus persijokite ir suberkite dalimis, užminkykite labai lanksčią ir elastingą tešlą, lygią ir vienalytę. Uždenkite tešlą ir palikite 30 minučių.
Iškočiokite ploną tešlos sluoksnį ir patepkite minkštu sviestu, susukite į vyniotinį, užspauskite kraštelį ir vyniotinį šiek tiek paminkykite ir kelis kartus susukite.
Supjaustykite porcijomis ir padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Dabar galite kepti keptuvėje iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių ant silpnos ugnies po dangčiu.
Kai bandelės atvės, pabarstykite cukraus pudra arba cinamonu ir cukraus pudra.
Šios spurgos pasirodo labai erdvios, minkštos ir skanios.