Šios purios, minkštos, greitai pagaminamos bandelės idealiai tinka pusryčiams ir popietės užkandžiams.
Kefyro tešla ilgai išlieka minkšta ir šviežia.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
kefyras, 250 ml;
kiaušinis, 1 vnt.;
cukraus, 3 šaukštai;
druskos ir soda po 0,5 šaukštelio;
vanilinas pagal skonį;
actas, 1 šaukštelis;
miltai, 450 g;
sviesto, 30 g.
Virimo procesas
Šiltą kefyrą sumaišyti su druska ir cukrumi, kiaušiniu, išmaišyti.
Supilkite sodą ir actą, maišykite mišinį, kol pasirodys burbuliukai, rodantys, kad soda sureagavo su rauginto pieno terpe.
Išsijokite miltus ir suberkite dalimis, minkykite labai lanksčią ir elastingą, lygią ir vienalytę tešlą.
Uždenkite tešlą ir palikite 30 minučių.
Iškočiokite ploną tešlos sluoksnį ir patepkite minkštu sviestu, susukite į vyniotinį, užspauskite kraštelį ir vyniotinį šiek tiek paminkykite ir kelis kartus susukite.
Supjaustykite porcijomis ir padėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu.
Dabar galite kepti keptuvėje iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių ant silpnos ugnies po dangčiu.
Kai bandelės atvės, pabarstykite cukraus pudra arba cinamono milteliais.
Šie pyragėliai pasirodo labai erdvūs, minkšti ir patrauklūs.