Garsusis pyragas „4 puodeliai“ be sviesto: kiekvienas gali tai padaryti. Visa paslaptis slypi pūkų tešloje

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Be kokio patiekalo neapsiėjo nė viena šventė? Jokio pyrago. Šis pyragas visada stovėjo stalo centre, kaip pagrindinė banketo puošmena. Pats stalo pyragas kilęs iš žodžio „šventė“, tai yra šventė. Tai apeiginis patiekalas, kepamas vestuvėms, vaiko gimimui ar stačiatikių šventėms.

Dabar pyrago vertė sumažėjo. Žmonės jį pakeičia mėsos patiekalais ir skanėstais. Tačiau tai netrukdo jūsų šeimai kiekvieną dieną ruošti pyragą. Jums net nereikia gaminti sotaus mėsos pyrago. Galite tiesiog pasilepinti saldžiu vaniliniu pyragu.

Ingredientai vaniliniam pyragui:

Manų kruopos – 200 g;
Kefyras – 200 g;
Cukrus – 200 g;
Miltai – 200 g;
Kiaušiniai – 2 vnt.;
Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis;
Druska – žiupsnelis;
Kepimo milteliai – 1,5 šaukštelio.
Vanilinio pyrago paruošimas:

Dubenyje sumaišykite manų kruopas su kefyru ir palikite 10-20 minučių išbrinkti. Į atskirą indą išmuškite kiaušinius, suberkite druską ir cukrų bei vanilinį cukrų, plakite mikseriu iki purios masės.

Kiaušinių mišinį supilti į išbrinkusias manų kruopas ir išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti į manų kruopų ir kiaušinių mišinį, užminkyti tirštą tešlą.

Palikite tešlą uždengtą 15 minučių. Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi ir supilkite į ją tešlą.

Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių.

Iškepus pyragą galite apibarstyti cukraus pudra. Taip gaunamas minkštas, nebrangus vanilinis pyragas.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.