Garsus prancūziškos vištienos receptas. Skani mėsa šventiniam stalui: greita ir paprasta

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Mėsa prancūziškai yra receptas, kurį žino beveik kiekvienas Sovietų Sąjungos žmogus. Patiekalas buvo ruošiamas didelėms šventėms, tokioms kaip Naujieji metai ar jubiliejus. Ingredientai patiekalui buvo nepigūs, tačiau daugelis norėjo nustebinti svečius tokia vakariene.

Tačiau jei prancūzo paklaustumėte apie mėsą prancūziškai, jis atsakys, kad šio patiekalo nežino. Arba Prancūzijos gyventojas, kalbėsime apie kotletus, o ne apie sovietinį patiekalą. Faktas yra tas, kad prancūziško stiliaus mėsą išrado sovietų virėjai elitiniams viešbučiams pietuose.

Mes jums pasakysime, kaip virti vištieną prancūziškai.

Ingredientai prancūziškai vištienai:

augalinis aliejus - 10 ml;
bulvės - 300 g;
raudona paprika - 1 vnt .;
vištienos krūtinėlė - 300 g;
juodieji pipirai - 15 g;
druska - 30 g;
svogūnas - 2 vnt.;
morkos - 1 vnt .;
marinuoti agurkai - 100 g;
grietinė - 110 g;
mocarela - 100 g;
agurkai - 2 vnt.;
fetos sūris - 100 g;
krapai - 20 g;
žalieji svogūnai - 10 g.

Vištienos kepimas prancūziškai:

Nuluptas bulves supjaustykite griežinėliais. Sutepkite pergamentą (10×10 cm) augaliniu aliejumi ir išdėliokite 5–6 bulves apskritime, perdengiant viena kitą.

Pakartokite tai su likusiais 5 lapais.

Papriką supjaustykite žiedais ir po vieną žiedą dėkite ant bulvių gumbų.

Vištieną supjaustykite mažais gabalėliais ir plaktuku pamuškite po maistine plėvele.

Vištienos filė pabarstykite 5 gramais juodųjų pipirų ir 10 gramų druskos.

Ant kiekvienos kalvos uždėkite supjaustytą vištienos filė.

Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite augaliniame aliejuje keptuvėje, kol suminkštės. Morkas sutarkuokite stambia tarka ir pakepinkite kartu su svogūnais, įberkite 5 gramus pipirų ir 10 gramų druskos.

Raugintus agurkus sutarkuokite smulkia tarka ir suberkite į svogūnus ir morkas. Pakepintas daržoves dalimis dėkite ant susmulkintos filė.

Ant apkeptų daržovių uždėkite grietinės. Mocarelą sutarkuokite stambia tarka, o ant grietinės sluoksnio suformuokite sūrio kepurėlę.

Priešingus pergamento galus surišame taip, kad visa prancūziškos vištienos porcija būtų maišelyje.

Sudėkite maišelius ant kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

Agurkus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Dubenyje sumaišykite agurkus su 100 gramų grietinės, fetos sūriu ir smulkintais krapais. Žaliuosius svogūnus taip pat susmulkiname ir dedame į agurkų salotas, įberiame druskos, pipirų.

Rezultatas – puiki aromatinga prancūziška vištienos mėsa.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.