Burokėliai yra vienintelė daržovė, turinti tris skirtingas spalvas – baltą, raudoną ir geltoną. Be to, kiekviena spalva reiškia skirtingas maistines medžiagas ir vitaminus.
Balta yra skaidulos, kurios padeda virškinti ir mažina cholesterolio kiekį.
Raudona spalva yra betalinas, galingas antioksidantas, galintis padėti kovoti su vėžiu ir širdies ligomis.
Geltona spalva yra vitaminas A, svarbus regėjimui ir odos sveikatai. Be to, burokėliuose yra daug kitų naudingų medžiagų, tokių kaip vitaminai B, C, E, K, folio rūgštis, geležis, magnis, kalis ir kt.
Mes jums pasakysime, kaip paruošti skanias burokėlių salotas.
Ingridientai:
- virti burokėliai – 4 vnt.;
- marinuoti agurkai – 4 vnt.;
- virti kiaušiniai – 4 vnt .;
- krapai – krūva;
- svogūnas – 1 vnt .;
- juodieji pipirai – žiupsnelis;
- majonezas – 3 šaukštai.
Burokėlių salotų paruošimas:
Nuluptus burokėlius sutarkuokite stambia tarka. Raugintus agurkus supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į burokėlius. Išvirusius kiaušinius supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į burokėlius bei agurkus.
Smulkiai supjaustykite krapus, smulkiai supjaustykite svogūną. Svogūną pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos. Į salotas suberkite svogūną ir krapus.
Pasūdykite salotas, pipirus ir pagardinkite majonezu, gerai išmaišykite.

Taip gaunamos skanios burokėlių salotos.

