Mažai kas prisimena šiuos nebrangius, bet labai skanius, purius pyragėlius su įvairiais įdarais. Dažniausiai jie būdavo verdami su kepenėlėmis ir išeidavo tokie skanūs, kad greitai būdavo išgraužiami visuose furšetuose ir skanėstuose.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
miltai, 800 g;
šiltas vanduo, 500 ml;
augalinis aliejus, 40 ml;
cukrus, 50 g;
druskos, 1 šaukštelis;
gyvos mielės, 25 g arba sausos mielės, 10 g;
Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :
virta vištiena, 500 g;
svogūnas, 250 g;
sviestas, 40 g;
druskos, pipirų, žolelių.
Virimo procesas
Šiltame vandenyje ištirpinkite cukrų ir mieles, supilkite į augalinį aliejų.
Įberkite druskos, išmaišykite ir suberkite miltus.
Užminkome tešlą, kuri gaunasi lipni, bet daugiau miltų nededame, kad pyragėliai išeitų būtent tokie, kokie reikia, minkšti ir purūs.
Uždenkite tešlą ir palikite 40 minučių šiltoje vietoje.
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, pakepinkite svieste ir sumaišykite su vištiena, jau virta mėsa ir susmulkinta blenderiu arba mėsmale. Įdarą būtinai atvėsinkite, kad tešla neišsiskleistų dėl šiltos įdaro temperatūros.
Aliejumi pateptomis rankomis minkykite tešlą ir palikite dar 40 minučių.
Rankas ir stalą patepkite augaliniu aliejumi ir atskirkite gabalėlius iš tešlos, formuokite plokščius pyragus, ant kraštų dėkite įdarą ir susukite į vamzdelį, užkišdami kraštus.
Kepkite keptuvėje augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos iš visų pusių.

Gausite spurgų – pirštelių ar malkų, kaip anksčiau buvo vadinama prie vištienos mėsos, tačiau galima pasigaminti įvairiausių įdarų.
