Gardžiausių šaltibarščių receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Mes jums pasakysime, kaip paruošti šaltus barščius. Išbandykite, tai geras patiekalas vasaros karščiams. 

Ingredientai šaltiems barščiams:

  • Žalias svogūnas – 100 g;
  • krapai – 100 g;
  • Druska – ½ šaukšto;
  • Cukrus – ⅓ šaukštai.;
  • virti burokėliai – 2 vnt.;
  • Agurkai – 4 vnt.;
  • virti kiaušiniai – 5 vnt.;
  • Grietinė – 100 g;
  • Kefyras – litras;
  • Mineralinis vanduo;
  • Citrinų sultys – 4 šaukštai.

Šaltų barščių paruošimas:

Smulkiai supjaustykite krapus ir žalią svogūną, perkelkite žalumynus į puodą. Svogūnus ir krapus pabarstykite cukrumi ir druska, sumaišykite ingredientus.

Išvirusius, iš anksto nuvalytus burokėlius sumalkite ant stambių trintuvės pjaustytuvų kartu su agurku. Daržoves pridėkite prie žalumynų.

Kiaušinius išvalome, supjaustome nedideliais kubeliais, dedame į puodą.

Į keptuvę su daržovėmis ir kiaušiniais dėkite grietinę ir kefyrą, išmaišykite. Į mišinį supilkite mineralinį vandenį, apie litrą, tai priklauso nuo puodo tūrio.

Į sriubą įpilkite citrinos sulčių, vėl išmaišykite sriubos ingredientus.

Dėl to turime skanią, sočią ir sveiką vasarinę burokėlių sriubą.

Tai geras klasikinių barščių pakaitalas karštą dieną.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.